Go! Här blir det lättare att shoppa hållbart

Go! Här blir det lättare att shoppa hållbart

 

Kampanjen GO! Malmö ska göra det lättare för Malmöborna att göra hållbara val. Pilar på stan visar vägen till de gröna alternativen bland Malmös butiker, kaféer och restauranger och alla som är nyfikna är välkomna att delta i de aktiviteter på temat hållbar konsumtion som arrangeras under kampanjen. – I Malmö ska det vara lätt att … (läs mer)
Sveriges första återbruksgalleria invigd

Sveriges första återbruksgalleria invigd

 

I fredags invigdes Sveriges första återbruksgalleria i Eskilstuna. ReTuna Återbruksgalleria blir en förlängning av och ett komplement till nya ReTuna Återvinningscentral som öppnar på samma område. Med ReTuna Återbruksgalleria erbjuds Eskilstunaborna ett unikt köpcentrumkoncept via butiker som har återbruk som affärsidé och där alla verksamheter kommer att bedrivas på ett klimatsmart och miljömedvetet sätt. I ReTuren … (läs mer)
KappAhl samlar in textilier i butikerna

 

Nu finns insamling för avlagda textilier och skor i alla KappAhls svenska butiker. Textilinsamlingen är en del i modekedjans ambition att underlätta för kunderna att bidra till återbruk av avlagda textilier och på så vis bidra till att öka tillgången av textilier som framställts av återvunna material. – Att ta tillvara kasserade textilier är en … (läs mer)
Livsmedelsbutik drivs helt av energi från det egna avfallet

 

En brittisk livsmedelsbutik i Cannock drivs nu helt och hållet med energi skapad från butikskedjans avfall. Sainsbury’s har tillsammans med samarbetspartnern Biffa lyckats skapa en butik som drivs med energi hämtad från det egna avfallet. Butiken ligger i Cannock och energin kommer från kedjans eget avfall. Så här fungerar återvinningen. • Sainsbury’s skickar avfall (som … (läs mer)