Ica Maxi odlar egna grönsaker

Ica Maxi odlar egna grönsaker

 

Den hyperlokala odlingen gör nu entré i Sverige. Stormarknaden lanserar en egen lösning för hållbar odling i anslutning till butiken. Ny teknik bidrar till att minska den miljömässiga påverkan.

Ny teknikHållbarhetPro


Bara återvunnen plast för Adidas

Bara återvunnen plast för Adidas

 

Förhoppningsvis kommer vi minnas tillbaka på 2018 som året då kampen mot den miljöfarliga plasten verkligen tog fart. Aldrig tidigare har vi väl läst om så många initiativ i den riktningen. Något som blivit tydligt även i detaljhandeln.

HållbarhetNyheterRetailtrender


Ikea stiger in i delningsekonomin

Ikea stiger in i delningsekonomin

 

För att skapa ett mer hållbart samhälle testar Ikea ett flertal radikala lösningar. Bland annat ger man sig in i delningsekonomin med uthyrning av möbler. Dessutom testar man nu att köpa tillbaka soffor. 

ProTrenderHållbarhet


Ikea tipsar om hållbarhet

Ikea tipsar om hållbarhet

 

Ikea lanserar Hållbara ihop, en sajt där Ikea under nio veckor delar med sig av kunskap kring ett mer hållbart liv hemma och lärdomar från 100 deltagare runt om i landet.

ProNyheterVarumärken


Go! Här blir det lättare att shoppa hållbart

Go! Här blir det lättare att shoppa hållbart

 

Kampanjen GO! Malmö ska göra det lättare för Malmöborna att göra hållbara val. Pilar på stan visar vägen till de gröna alternativen bland Malmös butiker, kaféer och restauranger och alla som är nyfikna är välkomna att delta i de aktiviteter på temat hållbar konsumtion som arrangeras under kampanjen. – I Malmö ska det vara lätt att … (läs mer)

CityhandelTrenderVisual Merchandising


Världens första MSC-märkta stenbitsrom

 

I januari såg världens första MSC-certifierade yrkesfiske av sjurygg dagens ljus. Nu har stenbitsrommen från fisket nått svenska butiker. – Detta är en glad nyhet för alla som vill kunna välja stenbitsrom från hållbart fångade fiskar. Rommen från sjurygg är en viktig produkt både i Sverige och på den europeiska marknaden, säger Christoph Mathiesen, verksamhetschef … (läs mer)

NyheterInternationelltPro