Var sjätte e-konsument är missnöjd

 

Konsumentverket har i den årliga Konsumentrapporten granskat e-handeln som sträcker sig utanför landets gränser. Rapporten visar att var sjätte e-kund som köpt varor från en utländsk webbutik har blivit missnöjd med sitt köp.  Enligt Konsumentverkets undersökningar har 80 procent av alla konsumenter det senaste året genomfört köp online. 16 procent av de som handlar varor på nätet från … (läs mer)
Därför e-shoppar kvinnor till sina män

 

Webbutiken Trendhim.se som säljer smycken och accessoarer för män har gjort en undersökning som visar att 56 procent av deras kunder är kvinnor. Handelstrender frågade varför så pass många kvinnor handlar i en webbutik för män. Svaret: De vill få dem att se bättre ut. Handelstrender berättade nyligen om en studie från Bronto Software som tydde på ett skifte inom e-handeln. … (läs mer)
Tv-spelsteknik kartlägger konsumenternas beteende

 

Genom att använda Microsofts rörelsedetektor till Xbox kartläggs hur kunderna agerar vid butikshyllan. Bland annat registreras konverteringsgrad och rörelsemönster. Nintendo har redan tidigare, med sitt spelsystem Wii, visat att tekniken kan användas på andra sätt än för spel. Men nu är det en utveckling av Microsofts produkt som tar tekniken vidare. Man gör det genom … (läs mer)