Axfood satsar på HR i molnet

 

Axfood inför en helhetslösning för ett nytt och digitalt baserat personalsystem. Det innebär att 13 000 medarbetare nu finns i ett molnbaserat system som bygger på självbetjäning och som anpassats efter hur man arbetar i butik, lager och kontor inom de olika Axfood-bolagen. Målet för Axfood är att bli mer effektivt, flexibelt och samtidigt kunna marknadsföra … (läs mer)
Axfood inför pant på saftflaskor

Axfood inför pant på saftflaskor

 

Från och med tisdag 15 september blir det möjligt att för första gången panta även saftflaskor i Sverige. Det handlar om fyra olika smaker av märket Premier som säljs i Sveriges alla Hemköp- och Willys-butiker. För att minska nedskräpningen och öka återvinningen har dagligvaruföretaget Axfood tagit initiativ till att det från september 2015 ingår även koncentrerade … (läs mer)
Bensinstationer byggs om för Click & Collect

 

Click & collect är hetare än någonsin. På den svenska marknaden blir företeelsen, det vill säga att kunden köper online och hämtar varorna själv, allt vanligare. I Storbritannien stärker nu Asda sitt erbjudande genom att bygga hämtcentraler på bensinstationer.  Hemma i Sverige har flera av de ledande kedjorna nu inlett satsningar på försäljning av dagligvaror … (läs mer)
Axfood och Statoil utökar samarbete

 

Axfood Sverige AB och Statoil Fuel & Retail Sverige AB har tecknat en avsiktsförklaring gällande en utökning av befintligt samarbetsavtal.  Axfood Sverige AB levererar dagligvaror och fast food och nu avser parterna att träffa avtal om en utökning av befintligt samarbetsavtal avseende leverans av det bilistiska sortimentet till Statoil Fuel & Retails bemannade Statoil stationer. … (läs mer)