Dagab har utsett ny VD

Hans Bax.

Hans Bax har rekryterats som ny VD på Dagab och kommer från och med den 1:a februari 2024 efterträda Nicholas Pettersson som samtidigt tillträder som VD på Willys.

Hans Bax har arbetat inom Dagab sedan 2011 i flera olika roller, senast som affärsområdeschef med ansvar för koncernens kött & chark-, fisk & skaldjur-, samt frukt- & gröntaffär. Han är också ansvarig för det nya semiautomatiserade frukt- och gröntlagret i Landskrona.

Bakgrund inom Ica och Lidl

Dessförinnan har Hans arbetat i roller såsom kategoriområdeschef och inköpschef på Ica och varuflödeschef och inköpschef på Lidl. Sammantaget har Hans varit verksam inom svensk dagligvaruhandel i över 20 år.

– Jag har arbetat inom Dagab i många år och inspireras av den starka operativa prestationen i kombination med den ständiga strategiska förnyelsekraften som finns hos alla medarbetare inom företaget, säger Hans Bax.

Starkt kommersiellt driv

Klas Balkow, VD och koncernchef på Axfood, konstaterar att Hans Bax har har jobbat i olika roller inom Dagab under sina drygt 12 år inom Axfoodkoncernen.

– Han har både bredd och djup i sin kompetens och ett starkt kommersiellt driv. Han är också en mycket uppskattad ledare och har spelat en betydande roll i Dagabs utveckling under de senaste åren, säger Klas Balkow.