Nasim Khosravi ska leda Axelerate

Nasim Khosravi, tillträdande verksamhetschef för Axelerate.

Axel Johnson tillsätter Nasim Khosravi som ny verksamhetschef för Axelerate med start i februari. Nasim kommer senast från Epiroc där han har haft en roll med globalt ansvar för mångfald och inkludering.

Axelerate är sedan 2020 en verksamhet inom Axel Johnson. Verksamhetens syfte är att växla upp mångfalds- och inkluderingsarbetet i koncernens bolag, samt att stärka Axel Johnsons samhällsengagemang inom området.

Möjligt att göra skillnad

Sedan starten har Axelerate anordnat koncerngemensamma aktiviteter, utbildningar och kunskapshöjande insatser för både medarbetare och ledare.

Ambitionen är att vara ledande inom mångfald och inkludering, att arbetet ska bedrivas faktabaserat, och att goda exempel och lärdomar ska delas och spridas till andra delar av näringslivet. 

– Axel Johnson är ett ledande bolag med stora ambitioner vilket gör det möjligt att påverka, göra skillnad och ta detta viktiga arbete till nästa nivå. Det har redan gjorts mycket och det finns goda förutsättningar för att göra ännu mer, säger Nasim Khosravi, tillträdande verksamhetschef för Axelerate.

Medarbetare som speglar samhället

Nasim kommer senast från en global roll på Epiroc där han varit ansvarig för mångfald och inkludering. Innan dess var han ansvarig för PwCs mångfalds- och inkluderingsarbete, samt verksam som konsult på PwC inom hållbarhet och finansiell analys.

Emma Claesson, Direktör People & Culture på Axel Johnson, betonar vikten av att vara en drivande kraft.

– För oss är det oerhört viktigt att vi är med och bidrar till mångfald och ökad inkludering i samhället. Vi vill ha ledare och medarbetare som speglar vårt samhälle och vi vill att alla ska rekrytera från hela talangpoolen. Därför känns det väldigt roligt att få välkomna Nasim som ska fortsätta växla upp vårt arbete inom mångfald och inkludering, säger Emma Claesson.