Lidl lanserar Heidi Klums mode i 28 länder

 

”Heidi & The City” är temat för Lidl och Heidi Klums första klädkollektion. Den 7 september presenteras kollektionen för första gången på den internationella scenen under New York Fashion Week. – Lidl har aldrig tidigare förknippats med mode, men med Heidi Klum på vår sida som kreativ källa, inspiration och framgångsrik designer vill vi förändra … (läs mer)

Personer 139 Nyheter 3080 Mode 242


Aldi skapade webbserie med Ben Bailey

 
Den tyska lågpriskedjan Aldi har blivit utsedd till årets dagligvarukedja i hemlandet, men nu vill man även stärka sina positioner i USA. Till sin hjälp har man tagit komikern Ben Bailey. Han har tidigare  bland annat vunnit en Emmy för serien ”Cash Cab”. Kedjan har tagit fram en serie med filmer som finns på företagets … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Varumärken 236 Nyheter 3080 Internationellt 1059 Pro 3831


Här går hard discount som tåget

 
Lågpriskedjorna Aldi och Lidl ångar på rejält i Storbritannien. Under 2015 och de kommande åren planerar de fler nya butiker än de fyra traditionella matjättarna. Under de kommande åren öppnar de två lågpriskedjorna tillsammans 53 nya butiker. Det är mer än vad de fyra stora traditionella kedjorna Tesco, Sainsbury’s, Morrisons och Asda gör tillsammans. De … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Trender 373 Internationellt 1059 Nya butiker 949 Nyheter 3080


Ombytta roller – stormarknaden blir komplementbutik

 
Aldi slår Walmart på fingrarna i ny prisjämförelse. Och när kunden gör sina basinköp i lågprisbutiken förvandlas den stora jätten till komplementbutik.  I USA, närmare bestämt i Manhattan i Kansas, har bloggaren Erin Kelly jämfört priserna på basprodukter hos tyska Aldi och den amerikanska kedjan Walmart. Det visade sig att Aldi var avsevärt billigare, hela 22 procent. … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 1059 Trender 373 Nyheter 3080 Pro 3831


Lidl överraskar med stor satsning på modekollektioner

 
Oväntat, säger experterna. Nu inleder lågprisaktören Lidl en storsatsning på mode. Ny kollektioner lanseras bland annat i Tyskland och Storbritannien. I Storbritannien innebär det att man från och med nästa måndag till exempel kan köpa en läderjacka för 15 pund (cirka 170 kronor). Kollektionen, namnlös och enbart dam i första läget, innehåller också bland annat … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 1059 Pro 3831 Produktutveckling 261 Nyheter 3080


Lidl dubblar försäljningen – tuffa tider för stormarknader

 
Extrema lågpriskedjor som Lidl och Aldi kommer att fördubbla sin försäljning de kommande fem åren. Och detta på bekostnad av de största stormarknaderna.  Det menar det brittiska analysföretaget IGD som spår att de största butiksformaten inom dagligvaruhandeln, så kallade hypermarkets, kommer att tappa 4 procent under perioden, trots att den totala försäljningen förväntas stiga med … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3080 Trender 373 Butikskoncept 597 Pro 3831


Nu inför Lidl självutcheckning på den svenska marknaden

 
Svenska ITAB Shop Concept levererar en förstagångsinstallation av det helautomatiska självutcheckningssystemet EasyFlow till en av Lidls butiker på den svenska marknaden.  Det blir den första butiken, som drivs av en ledande dagligvarukedja i Europa, som kommer att ha EasyFlow i butik för konsument. Installationen genomförs i en ”representativ Lidl-butik”. Mer än så framgår inte rörande … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Ny teknik 359 Pro 3831 Produktutveckling 261


Lidls färska bröd är ingen slump

 
Lidl är mitt uppe i lanseringen av sitt butiksbakade brödsortiment. Redan från det första experimentet i Lund tidigare i år har succén varit ett faktum. Sortimentet innehåller drygt 20 olika sorter, allt från grovt matbröd till wienerbröd och munkar. Utvecklingen är intressant och speglar också hur hard discount-aktörer i övriga Europa också under flera år … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3831 Butikskoncept 597 Trender 373