Här driver lågpriskedjan med jättens julfilm

 

Den brittiska varuhuskedjan John Lewis hade knappt hunnit släppa sin reklamfilm inför årets julhandel innan det dök upp en parodi. Det är lågpriskedjan Aldi som har gjort en egen version på filmen. Filmen, som går under temat ensam olycklig gubbe på månen får paket från söt flicka på jorden, har fått en annan ton i … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3345 Pro 4089 Varumärken 243 Internationellt 1171


Aldi skapade webbserie med Ben Bailey

 

Den tyska lågpriskedjan Aldi har blivit utsedd till årets dagligvarukedja i hemlandet, men nu vill man även stärka sina positioner i USA. Till sin hjälp har man tagit komikern Ben Bailey. Han har tidigare  bland annat vunnit en Emmy för serien ”Cash Cab”. Kedjan har tagit fram en serie med filmer som finns på företagets … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 4089 Nyheter 3345 Internationellt 1171 Varumärken 243


Här går hard discount som tåget

 

Lågpriskedjorna Aldi och Lidl ångar på rejält i Storbritannien. Under 2015 och de kommande åren planerar de fler nya butiker än de fyra traditionella matjättarna. Under de kommande åren öppnar de två lågpriskedjorna tillsammans 53 nya butiker. Det är mer än vad de fyra stora traditionella kedjorna Tesco, Sainsbury’s, Morrisons och Asda gör tillsammans. De … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 4089 Trender 390 Nyheter 3345 Internationellt 1171


Lågpriskedja bussar studenter till butiken

 

Lågpriskedjan Aldi lanserar nu en fri buss-service för studenter på Irland. Genom att erbjuda skjuts från campus till Aldis butiker hoppas man kunna få dem att bli regelbundna kunder. Ambitionen är att samtliga campus ska erbjudas en gratisbuss innan nyår. Kedjan har redan testat detta vid Institute of Technology Sligo under 2014, och där visade det … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 1171 Trender 390 Pro 4089 Nyheter 3345


De är kundernas största favoriter i USA

 

Nordstrom har rankats som konsumenternas favoritkedja (mode) nummer ett i USA. Det är tredje året i rad Nordstrom hamnar i topp på Market Force lista över de mest populära butikskoncepten. Därefter kommer Kohl’s, T.J. Maxx, Macy’s och Dillard’s. Bland andra resultat syns att Foot Locker är populäraste skokedjan, följda av Sketcher, Nike, DSW och Famous Footwear. Undersökningen visar också att … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 4089 Undersökningar 366 Nyheter 3345 Internationellt 1171


Ombytta roller – stormarknaden blir komplementbutik

 

Aldi slår Walmart på fingrarna i ny prisjämförelse. Och när kunden gör sina basinköp i lågprisbutiken förvandlas den stora jätten till komplementbutik.  I USA, närmare bestämt i Manhattan i Kansas, har bloggaren Erin Kelly jämfört priserna på basprodukter hos tyska Aldi och den amerikanska kedjan Walmart. Det visade sig att Aldi var avsevärt billigare, hela 22 procent. … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 1171 Pro 4089 Pop up 129 Konsumentbeteende 273