Amazon är ett amerikanskt e-handels- och molntjänstföretag baserat i Seattle. Det grundades av Jeff Bezos 1994. Amazon styrs av fyra principer: kundbesatthet snarare än konkurrentfokus, passion för uppfinning, engagemang för operativ excellens och långsiktigt tänkande.


40 hårda fakta om röststyrning

40 hårda fakta om röststyrning

 

Röststyrningen förändrar retail, var så säker. I USA är genombrottet ett faktum, nu är trenden med digitala röstassistenter på väg även till Sverige. Här är 40 fakta kring användandet som understryker vikten av att ta röststyrning på allvar.

ProNy teknikTrender


Amazon lanserar ny fyndbutik

Amazon lanserar ny fyndbutik

 

Amazon har i tysthet lanserat ett nytt e-handelskoncept. Den här gången riktar man in sig på fynd med en mikrosida som döpts till “$10 & OR LESS”. Den anses vara ett sätt att möta framgången hos sajter som Wish.

Nya butikerProE-handel


Här är Amazons smarta e-spegel

Här är Amazons smarta e-spegel

 

Amazon har de senaste åren intensifierat sina satsningar inom kategorin mode. En ny smart digital spegel skvallrar också om en fortsatt satsning. Med denna kan kunden prova plaggen innan de köps online. 

E-handelModeNy teknik


Monoprix gör parodi på Amazon Go

Monoprix gör parodi på Amazon Go

 

Franska kedjan Monoprix kör just nu en kampanj som är en parodi på Amazon Go. Med en stor portion humor lyfter man samtidigt fram sina egna styrkor. Kampanjen postades på YouTube och den är i stort sett identisk med Amazons film om konceptet Go. Ett högteknologiskt koncept som öppnade nyligen i Seattle i USA. Här … (läs mer)

Sociala medierProNyheter


Så fungerar Amazons automatiska matbutik

Så fungerar Amazons automatiska matbutik

 

Det har legat i luften ett tag. Och nu är den här, butiken utan kassor och köer. Så här fungerar framtidens dagligvarubutik: • Tekniken • Betalningarna • Sortimentet • Testerna.  I början av 2017 öppnar Amazon ett helt nytt butikskoncept inriktat på dagligvaror. En av de största nyheterna är att butiken helt saknar kassalinje. Eller … (läs mer)

NyheterNy teknikNya butiker


Amazon lanserar varuskåp i Europa

Amazon lanserar varuskåp i Europa

 

Amazon planerar att rulla ut leveranser via varuskåp på bred front i Europa. Det är ett sätt för företaget att få bättre kontroll över den egna logistiken. Samtidigt sänker man kostnaden och ger kunden fler valmöjligheter.

LogistikProE-handel


Amazons färskvaror pressar matbutiker

Amazons färskvaror pressar matbutiker

 

I november lanserades Amazon Pantry i Storbritannien. Via tjänsten säljer företaget dagligvaror och resultatet har varit så positivt att man nu överväger att utöka sortimentet med färskvaror. Ett hårt slag för en redan pressad dagligvarubransch, menar analytikerna. Det är är Amazons landschef Christopher North som berättar att man planerar att utöka Pantrys erbjudande. I nuläget … (läs mer)

E-handelProInternationellt


Amazon vill reservera luftrum för sina leveranser

 

Drönare som kommer in i fel delar av luftrummet är ett tilltagande problem för flygsäkerheten. Nu föreslår Amazon att ett separat skikt av luftrummet ska reserveras för drönare.  Drönare har blivit en storsäljare på privatmarknaden. Men den senaste tiden har det rapporterats om problem när drönare kommer in i luftrum där flyg rör sig. I … (läs mer)

LogistikProduktutvecklingNy teknik


Amazon gör den fysiska butiken helt automatisk

 

Amazon har registrerat ett patent för en butikslösning som bland annat helt saknar traditionella kassarutiner. Kunden tar sina varor och går, betalningen sköts automatiskt. Ambitionen är att skapa en så bekväm shoppingupplevelse det bara går. Bland annat ingår det kameror och RFID-teknik i lösningen. Enligt Re/code som skriver om patentet indentifierar systemet kunderna automatiskt och … (läs mer)

NyheterPro


Amazon anställer Obamas pressekreterare

 

  Amazon gör en minst sagt tung rekrytering. Nu anställer Jeff Bezos vita husets före detta pressekreterare Jay Carney. Han kommer att rapportera direkt till Bezos i rollen som “senior vice president of global corporate affairs”. I hans uppgifter kommer ingå att se över Amazons publika relationer och teamet som jobbar med detta. Det spekuleras i att … (läs mer)

NyheterE-handelPro


Bokhandlare utmanar de stora med ny teknik

 

CityShelf erbjuder konsumenterna i New York möjlighet att söka efter böcker hos åtta av stadens fristående bokhandlare.  Små fristående affärer har ofta kämpat i skuggorna av de stora kedjorna. Sökverktyget CityShelf är en plattform som bygger på samarbeten mellan flera aktörer, i detta fall med ett innehåll från åtta självständiga bokhandlare som nu utmanar Amazon och Barnes … (läs mer)

ProduktutvecklingNy teknikNyheter