Jula släpper katalog i en ny app

 
Nu kommer en ny app som ett steg i Julas övergripande digitalisering. ”Vår digitala strategi kommer att ge en moderniserad och förändrad kommunikation”. Det säger Jonas Järrenfors, marknadsdrektör på Jula. – Appen är en lösning som vi tror har potential att uppfattas som en klassisk katalog, säger han. Trycksaker fortsatt viktigt Allt blir dock inte … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3706 M-handel 110 Ny teknik 337 Omnichannel 245


Nu blir Brios träleksaker digitala

 
Brio vill bygga sitt varumärke genom att lyfta in leksakerna i en digital värld. En spelapp skapar igenkänning, men i en ny plattform. Nu kombinerar det klassiska leksaksvarumärket underhållning med roligt lärande för de yngsta. Tanken utgår från samma öppna lekfilosofi som med träleksakerna som har varit företagets nyckel till framgång. – När vi nu tar … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3706 Nyheter 2904 Varumärken 233 Produktutveckling 249


M&S bjuder på recept i Apple Watch

 
Marks & Spencer har via sitt Digital Labs gjort sin receptapp Cook With M&S tillgänglig även för Apple Watch. Appen som tidigare funnits tillgänglig till smartphones och surfplattor kommer nu även att fungera i Apples senaste produkt, Apple Watch. I app-versionen för Apple Watch finns utöver recept även en shopping-funktion där användaren kan skapa listor … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Varumärken 233 Pro 3706 Produktutveckling 249 Ny teknik 337


Facebook gör Messenger till app för shopping

 
Facebook berättade under sin årliga utvecklingskonferens att man nu gör appen Messenger till en plattform även för shopping. Tanken är att man ska kunna kontakta detaljhandelsföretagen vid eller inför ett köp och få svar direkt. När du lägger en order hos medverkande varumärken kommer e-butiken automatiskt erbjuda dig en möjlighet att få information och uppdateringar om … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Trender 364 E-handel 704 Internationellt 1005 Nyheter 2904


8 av 10 lämnar butiken utan att ha köpt något

 
Oroväckande siffror för den fysiska handeln. Att åtta av tio bara fönstershoppar sägs bero på den nya tidens omnichannel-beteende, men också på att fönstershopping mer och mer blir ett nöje. Brittiska Retail Bulletin anordnade nyligen Omnichannel Summit där den nya tidens detaljhandel diskuterades. I samband med detta sattes fingret på en för många kritisk studie: Åtta av … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Konsumentbeteende 229 Ny teknik 337 Trender 364 Omnichannel 245


Butiken gör kunden till DJ

 
Amerikanska modekedjan Gap låter kunderna välja vilken musik som spelas i den lokala butiken. De väljer låtar via mobilen, och kan sedan följa omröstningen på skärmar i butiken. Musikprojektet är ett samarbete med streamingtjänsten Roqbot. Kunderna kan ladda ner appen, eller starta den om de redan har den, när de kommer in i butiken på … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Produktutveckling 249 Pro 3706 Ny teknik 337


Detaljhandeln ligger för en gångs skull före konsumenterna

 
Huka er i bänkraderna, för nu laddar detaljhandeln om med nya effektiva appar. Utbudet är större än någonsin, det finns appar för alla smaker och syften i dag. Prisjämförelser, rabatter, inköpslistor, rättvisemärkta varor, lagersaldo, stilfinnare… listan kan göras hur lång som helst. – Den stora storyn i år är genomslaget i användandet av mobilen, och … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3706 Ny teknik 337 M-handel 110


Toys R’ Us: ”M-handel växer snabbast av våra kanaler”

 
Leksakskedjan Toys ”R” Us ger m-konsumenter rabatter via bland annat Foursquare och Shopkick. Kampanjen, som drogs igång inför Thanksgiving, är en del av en större ansträngning att att satsa på marknadsföring via mobilen.  I satsningen ingår också att man ger kunderna möjlighet att betala via Google Wallet. Med hjälp av eBays Milo och RedLaser – … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3706 M-handel 110