Kärnan i Ica Gruppens verksamhet är dagligvaruhandel. Runt detta har en rad verksamheter byggts upp vilka, var för sig och i samverkan.
Ica bildades 1917 när Hakon Swenson grundade AB Hakon Swenson, allmänt kallat Hakonbolaget, i Västerås.


Ica Maxi odlar egna grönsaker

Ica Maxi odlar egna grönsaker

 

Den hyperlokala odlingen gör nu entré i Sverige. Stormarknaden lanserar en egen lösning för hållbar odling i anslutning till butiken. Ny teknik bidrar till att minska den miljömässiga påverkan.

NyheterProHållbarhet


Sara tilldelas Ica-handlarnas professur

Sara tilldelas Ica-handlarnas professur

 

En donation från Ica-handlarnas förbund har möjliggjort inrättandet av en ny professur i retailing. Professor Sara Rosengren, verksam vid Handelshögskolans Center for Retailing har utsetts till professurens första innehavare.

NyheterPersonerKarriär


Butiker uppmuntrar till en god handling

Butiker uppmuntrar till en god handling

 

I ett nytt samarbete med Röda Korset vill landets 432 Ica Supermarket-butiker underlätta för kunder och medarbetare att göra en god handling. Samarbetet innebär både en insamling av pengar och uppmuntran till engagemang genom att ge av sin tid.  Insamlingsprojektet, som går under namnet En god handling, är ett gemensamt initiativ där alla 432 Ica Supermarket-butiker över … (läs mer)

NyheterHållbarhetPro


Plastetiketter byts mot lasermärkning

Plastetiketter byts mot lasermärkning

 

Traditionella plastförpackningar byts mot lasermärkning och miljöpåverkan minskas avsevärt. Tekniken gör att dagligvarukedjan använder 200 kilometer mindre plastfilm – bara räknat på försäljningen av avokado.

NyheterNy teknikPro


Icas såpa fyller moppe

Icas såpa fyller moppe

 

Icas reklamfilm har visats i 15 år och totalt har nästan 600 avsnitt spelats in av världens mest långlivade reklamfilmskoncept. För att fira att reklamsåpan fyller moppe har Ica tagit fram en särskild film som tackar tittarna.

VarumärkenProNyheter


Digital plattform för lokala producenter

Digital plattform för lokala producenter

 

Ica vill nu göra det lättare för småskaliga leverantörer och lokala producenter att få in sina produkter i butikerna. Som en del av detta lanseras nu en ny digital plattform. Bland annat har Ica upprättat en digital plattform för lokala leverantörer. I höst arrangerar Ica också tillsammans med LRF lokala mässor i syfte att öka … (läs mer)

ProHållbarhetNyheter


Champagnebar hos Ica

Champagnebar hos Ica

 

I morgon, fredag, öppnar Ica i Saltsjöbaden en exklusiv champagnebar mitt i butiken. Det berättar butiken själv i sociala medier. Så här lyder programförklaringen på butikens Facebooksida: “En champagnebar i en matbutik, låter det konstigt? Det tycker inte vi på Ica Saltis! Därför öppnar vi fredag den 29 april KL 12:00 vår alldeles egen champagnebar. Välkomna In!” … (läs mer)

KundupplevelserProProduktutveckling


Stärkt varumärke med corporate fashion

Stärkt varumärke med corporate fashion

 

Nu växer företeelsen corporate fashion sig allt starkare. Svenska modeföretaget Aux finns bland dem som nu sätter fokus på företags visuella framtoning i form av personalkläder med modekänsla.

ModeTrenderPro


Handlare utsedd till Årets europé

Handlare utsedd till Årets europé

 

Ica-handlare Jonas Berg, Maxi Ica Stormarknad i Södertälje, har blivit utsedd till Årets europé 2016 av Svenska Europarörelsen. Han får priset för sitt stora engagemang för integration och mångfald.

ProHållbarhetNyheter


Ica hakar på sushitrenden

Ica hakar på sushitrenden

 

Sushi Daily inleder samarbete med Ica. Bilden är från en av företagets europeiska butikslösningar. Sushitrenden i europeiska dagligvarubutiker fortsätter. Nu inleder Ica ett samarbete och öppnar avdelningar för sushi i två Maxi-enheter. Under våren kommer två Maxi Ica stormarknader öppna sushikiosker för take away inne i butikerna. Satsningen är ett samarbete med Sushi Daily vilket … (läs mer)

ProduktutvecklingNyheterPro


Ica öppnar Maxi i Bromma Blocks

Ica öppnar Maxi i Bromma Blocks

 

Konkurrensen hårdnar nu i Bromma Blocks. Ica har förvärvat en tomträtt på handelsområdet i Stockholm. Ambitionen är att etablera en Maxi Ica Stormarknad, Apotek Hjärtat samt ytterligare verksamheter.

NyheterProNya butiker


Ica ska vara klimatneutralt 2020

 

Ica Gruppen har tagit beslut om att bli klimatneutralt till 2020. Det inbegriper den klimatpåverkan som verksamheten orsakar i butik, apotek, lager och kontor via exempelvis köldmedia, el, godstransporter och tjänsteresor i både den svenska och baltiska verksamheten. Det berättar man i ett pressmeddelande. Minskningen ska mätas utifrån en vetenskaplig metod framtagen av bland andra … (läs mer)

NyheterProVarumärken


Ica-chefen om nya rivalen

 

Robert Börjesson, chef för Ica Maxi i Gnista, tror absolut att det finns plats för fler stora matbutiker i Uppsala. – Stan växer och befolkningen ökar, säger han. Stans andra Ica Maxi-stormarknad fyller ett år i dagarna och Robert Börjesson är nöjd med inledningen. – Starten har varit över förväntan sett till försäljning och antalet … (läs mer)

NyheterPro


Maxi ökade mest

 

Försäljningen i de svenska Ica-butikerna steg med 3,0 procent i juli 2015 jämfört med motsvarande månad i fjol. I jämförbara butiker ökade försäljningen med 2,4 procent.

ProNyheter


Coop fick grönt ljus för köp av Ica Norge

 

Konkurrensverket godkänner Coop Norges köp av Icas livsmedelsbutiker i Norge på villkor att 93 enheter säljs till andra aktörer. – Det här är en stor dag för oss som älskar mat, våra närbutiker och ett bra urval av livsmedel till låga priser, säger Geir Inge Stokke, tillförordnad vd för Coop Norge. Coop driver för närvarande … (läs mer)

ProInternationelltNyheter