Sainsbury’s i e-samarbete med Alibaba

 
Den brittiska dagligvarukedjan Sainsbury’s inleder ett samarbete med den kinesiska e-handelsjätten Alibaba. Via Tmall har Sainsbur’s börjat sälja bland annat te, kakor, kaffe och mjölk med lång hållbarhet. – Vi provar ett litet antal produkter på Alibabas plattform, konstaterar en talesman för Sainsbury’s. Några planer på att öppna fysiska butiker i Kina finns i nuläget inte för den … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3080 Pro 3831 E-handel 748 Internationellt 1059


Alibaba skapar ny plattform för sport

 
Alibaba Group ger sig nu in i sportens värld. I Alibaba Sports Group ska man tillsammans med Sina Corporation och Yunfeng Capital förvandla Kinas sportindustri med hjälp av internetbaserad teknik. Ambitionen är att skapa en mötesplats för konsumenter, fans, lag och sportindustrin. Daniel Zhang, Alibaba Groups VD, har utsetts till styrelseordförande. Ambitionen är att använda Alibaba … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
E-handel 748 Nyheter 3080 Internationellt 1059 Pro 3831


Alibaba öppnar Real Madrid-butik

 
Real Madrid har nu inlett ett samarbete med den kinesiska e-handelskoncernen Alibaba. Laget har nu öppnat en butik på Tmall. Fotbollslaget har öppnat en officiell shop i plattformen Tmall. Det innebär att konsumenter i Kina att köpa bland annat matchtröjor, träningskläder och souvenirer. – Det här avtalet gör det möjligt för oss att lansera den officiella … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3080 E-handel 748 Internationellt 1059 Pro 3831


Detaljhandeln bäst på innovation

 
Publikationen Fast Company har släppt sin årliga sammanställning över de 50 mest innovativa företagen. Handelstrender har kikat närmare på listan och noterar att topp tre är aktiva inom detaljhandeln. Glasögonföretaget Warby Parker erövrade förstaplatsen, därefter hamnade dator- och hemelektronikföretaget Apple på en andra plats och på en tredje plats kom e-handeln Alibaba. Warby Parker grundades 2010 av Neil Blumenthal, Andrew Hunt, David Gilboa och Jeffrey Raider. Varumärket är … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Trender 373 Nyheter 3080 Internationellt 1059 Pro 3831


Alibaba ska hjälpa amerikanska e-butiker in i Kina

 
Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba Group banar nu väg för västerländska varumärken att komma in på marknaden i Kina. Alibaba kommer att erbjuda sina betalningstjänster och leveranslösningar, men man ska också lansera en separat tjänst för främst amerikanska företag. Namnet blir 11Main.com och den riktar sig till mindre och mellanstora varumärken som vill sälja sina produkter … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3831 E-handel 748 Internationellt 1059