Högre lön och utbildning vände trenden

 
Walmart har på relativt kort tid lyckas vända en sviktande försäljning och dessutom fått renare och mer välskötta butiker. Lösningen: Man betalar sina anställda bättre och satsar på utbildning. Det kom in allt mer klagomål på smutsiga provrum och sunkiga butiker. Hyllorna gapade tomma och kassaköerna var alldeles för långa. Walmart kom för ett par … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 1059 Pro 3831 Nyheter 3080 Produktutveckling 261


Så ska världens största kedja digitaliseras

 
Walmart har investerat i höjda löner och utbildning men också trimmat varuflödet och stärkt butiksbeståndet. Nu kopplar man samman delarna i verksamheten digitalt för att skapa en sömlös shoppingupplevelse. Världens största detaljhandelskedja satsar nu på att stärka sin digitala närvaro. Nyligen offentliggjordes siffror som visar på en försäljningsökning online med sju procent jämfört med föregående … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3080 Omnichannel 260 Kundupplevelser 166 Pro 3831


Walmart ger MasterPass tummen upp

 
Vi får anta att det har druckits en hel del champagne på MasterCards kontor i dagarna. Företagets betalningstjänst MasterPass har nämligen fått tummen upp av världens största detaljhandelskedja, Walmart. Kedjan har offentliggjort att man med start under 2016 kommer acceptera betalningssättet i sina inhemska verksamheter online. Masterpass är ett digitalt betalningssätt framtaget för betalningar online och i … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
E-handel 748 Internationellt 1059 Pro 3831 Nyheter 3080


10 trender som formar framtidens retail

 
”And the first one now, Will later be last, For the times they are a-changin’.” Bob Dylans text från 1964 känns på flera sätt mer aktuell än någonsin. Så också i detaljhandeln. Här är tio pågående trender som formar morgondagens detaljhandel.  I USA har kedjor som Seal, RadioShack, Zulily och C. Wonder antingen gått i konkurs … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Omnichannel 260 Pro 3831 Måsteläsning 181 Konsumentbeteende 251


Bensinstationer byggs om för Click & Collect

 
Click & collect är hetare än någonsin. På den svenska marknaden blir företeelsen, det vill säga att kunden köper online och hämtar varorna själv, allt vanligare. I Storbritannien stärker nu Asda sitt erbjudande genom att bygga hämtcentraler på bensinstationer.  Hemma i Sverige har flera av de ledande kedjorna nu inlett satsningar på försäljning av dagligvaror … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
E-handel 748 Trender 373 Omnichannel 260 Pro 3831


Walmart expanderar i norr

 
Amerikanska kedjan Walmart växer nu i nordlig riktning. Världens största detaljhandelskedja öppnar elva nya supercenters i Kanada nu under januari. Sammanlagt har då kedjan 394 butiker i landet, och av dessa är 280 så kallade supercenters. Detta är en del i ett större projekt som syftar till öppna 35 supercenter i år. Totalt investerar Walmart 500 miljoner dollar … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3080 Internationellt 1059 Pro 3831


De är kundernas största favoriter i USA

 
Nordstrom har rankats som konsumenternas favoritkedja (mode) nummer ett i USA. Det är tredje året i rad Nordstrom hamnar i topp på Market Force lista över de mest populära butikskoncepten. Därefter kommer Kohl’s, T.J. Maxx, Macy’s och Dillard’s. Bland andra resultat syns att Foot Locker är populäraste skokedjan, följda av Sketcher, Nike, DSW och Famous Footwear. Undersökningen visar också att … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3080 Internationellt 1059 Pro 3831 Undersökningar 320


Lågpriskedjan Asda tar hand om kundernas smutstvätt

 
Lågpriskedjan Asda utökar nu sitt erbjudande genom att ta hand om kundernas smutstvätt. Brittiska lågpriskedjan Asda, som ägs av Walmart, testar nu en tjänst som ska underlätta för kunderna. I ett samarbete med Timpson Dry Cleaners erbjuder man kunderna i London att få sina kläder tvättade i samband med att inköpen görs. Ambitionen är att skapa … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3831 Kundvård 63 Nyheter 3080


Ombytta roller – stormarknaden blir komplementbutik

 
Aldi slår Walmart på fingrarna i ny prisjämförelse. Och när kunden gör sina basinköp i lågprisbutiken förvandlas den stora jätten till komplementbutik.  I USA, närmare bestämt i Manhattan i Kansas, har bloggaren Erin Kelly jämfört priserna på basprodukter hos tyska Aldi och den amerikanska kedjan Walmart. Det visade sig att Aldi var avsevärt billigare, hela 22 procent. … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Trender 373 Pop up 118 Nyheter 3080 Internationellt 1059


Kedja storsatsar på Cyber Week

 
Cyber Monday infaller i år den 1 december i USA. Men för Walmart räcker det inte med en dag, nu satsar kedjan på en hel Cyber Week.  Världens största detaljhandelskedja, amerikanska Walmart, inleder sin Cyber Week-kampanj den 29:e november. Och man gör det i en rejäl omnichannelsatsning. inte mindre än 500 erbjudanden kommer lanseras onlin … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3080 Pro 3831 E-handel 748 Omnichannel 260


Dagligvarukedja har öppnat pick up-butik

 
Kunderna beställer online och kan sedan svänga in vid pick up-butiken när det passar. Efter en testperiod är dagligvarukedjans pickup-butik nu öppen. Amerikanska Walmart, världens största detaljhandelskedja, har nu öppnat sin första renodlade uthämtningsbutik för onlinebeställningar. Ambitionen är att länka samman den digitala och den fysiska detaljhandeln och därmed underlätta för kunderna i vardagen. Butiken … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nya butiker 949 Pro 3831 Internationellt 1059 Butikskoncept 597


Dagligvarukedja lanserar ny enklare prisstrategi

 
Ny prisstrategi. Brittiska kedjan Sainsbury’s lanserar en ny rikstäckande kampanj där man introducerar ett nytt sätt att prissätta sina varor. Samtidigt sänker man priserna på ett stort antal produkter. Detta är ett resultat av en 18 månader långt arbete som strävar efter att sänka ordinariepriserna på matsortimentet. Strategin innebär att man slopar kampanjpriserna till förmån för ett … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3080 Internationellt 1059 Pro 3831


Walmart flyttar in till stan

 
Walmart, världens största dagligvarukedja, har öppnat en butik i centrala delarna av Washington. Den 7 400 stora butiken (vilket är en garderob i Walmart-mått) har fyra våningar med bostäder ovanför sig och sätter fingret på en fortsatt stark trend – de stora aktörernas jakt på urbana etableringslägen. En växande del av marknaden som förväntas ta … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 1059 Pro 3831


Less is more för världens största detaljhandelskedja

 
Walmart är världens största detaljhandelskedja med en omsättning större än Sveriges BNP. Men i sin satsning inför framtiden väljer man att prioritera de mindre formaten. – Konsumenternas behov och förväntningar förändras. De vill handla när de känner för det, på det sätt som passar dem, och vi förändrar nu vår verksamhet för att möta deras … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3080 Pro 3831 Butikskoncept 597 Internationellt 1059


Ny studie: Detaljhandeln blir allt mer internationell

 
Europeiska kedjor har nu 40 procent av sin omsättning utanför hemmamarknaden. E-handeln i Europa och USA tar också ett rejält kliv framåt med nästan 30 procent. De stora tillväxtmarknaderna är Latinamerika och Afrika/Mellanöstern som visar en tillväxt på cirka 15 procent och en lönsamhet på 5 procent. Detta enligt den årliga rapporten Global Powers of … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 1059 Nyheter 3080 Pro 3831


Detaljhandelskedja bland de allra starkaste på Facebook

 
Nya mätningar visar vilka varumärken som lyckas bäst på Facebook. Bland de mest framgångsrika finns två av världens största detaljhandelskedjor. I Fathom Analytics nya Relationship Quality Index listas de varumärken som är högst rankade på Facebook. Vanligtvis är detta lika med de varumärken som har flest gillare. I det här fall tar Fathom Analytics dock … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Varumärken 236 Sociala medier 88 Kundvård 63 Pro 3831