Picadeli öppnar sin första restaurang. ”Vi tänker fortsätta utmana definitionen av fast food, säger Kristoffer Sunér”, Head of Food Developement.
Den 24 februari kliver göteborgskan Helena Ahldén in på Harrys huvudkontor på Östra Larmgatan som nytillträdd VD.
I dag öppnar kedjan en ny restaurang. Det är startskottet för en större expansionsresa, man lanserar även en lösning som minskar matsvinnet markant.
Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s i Sverige. Han kommer närmast från en position som VD för McDonald’s i Danmark.
Malmø Falafel skapar nya smaker med inspiration från Skåne och mellanöstern. Bakom konceptet står Jason ”Timbuktu” Diakité, Fatima Dalí och Jimmy Dalí.
Automater där man kan köpa högkvalitativt kaffe har vi rapporterat om ett flertal gånger. Nu har trenden tagit ny fart, bland annat på flygplatser.
Med fler nyetableringar på gång stärker företaget nu upp inom affärsområdet Sabis Restauranger. Ny chef för affärsområdet är Daniel Seifter.
Under september 2019 öppnar franchisetagarna Annika och Göran Stjärnheim restaurangkonceptet Beijing8 i Täby Centrums nya matdestination Täby Deli.
Ikeas materbjudande har hamnat mycket i fokus den senaste tiden. Enligt uppgifter i europeiska medier testar Ikea just nu hemkörning av mat.
Sabis rekryterar två nya driftchefer, Tobias Gustavsson och Sofie Träff. Detta med inriktning på sin verksamhet inom Food & Beverage.
Öppningen av kaféet på West Nanjing Road i centrala Shanghai är det första steget i kaffekedjan Wayne’s Coffees storsatsning i Kina. "Mottagandet har varit över förväntan".
Nu fortsätter Vigårda sin expansion och öppnar en restaurang med bar i centrala Västerås.
Under de kommande fem åren ska McDonald’s i Sverige växa med 30–40 restauranger. Här öppnar man i år.
Fyra nya koncept är nu bekräftade till Täby Centrums nya Deli-område. Samtliga koncept kommer att erbjuda både restaurang och saluhallsutbud.
Kedjans hypermarket har förvandlats till en destination för matälskare. I fokus står mat och socialt umgänge. Alla aspekter av kundupplevelsen har designats.
I slutet av sommaren öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof sin första restaurang i Göteborg, Pocket by Pontus.
Holy Greens har slagit upp dörrarna till ytterligare en restaurang. Kunderna möts av en hög takhöjd och tydlig industrikänsla.
I slutet på februari 2019 öppnar Taco Bar på Göteborg Centralstation, det blir den tredje etableringen i staden för kedjan.
Pinchos har öppnat restaurang i Sälen. Lokalen har blivit ny hemvist för restaurangkedjan som nu sakta men säkert etablerar sig sig över hela Norden.
I dag den 25 januari slår Manufacture upp dörrarna i Teatern i Ringen centrum. Bakom satsningen finns krogprofilerna Danyel Couet och Sebastian Thureson.
Konceptet Mr Cake har fått ett varmt mottagande i Stockholm. Ambitionen är att konceptet ska växa ut i världen – nu tar man det första steget mot detta mål.
Kedjan heter numera bara Dunkin'. I samband med namnbytet inledde man testar för att skapa framtidens butik. Man använder bland annat AI.
"Det handlar om att erbjuda människor god och hälsosam mat längs vägen". Satsningen omfattar bland annat sortiment, inredning och utbildning. Se bilderna!
Gallerian ska förvandlas till ett välkomnande och trivsamt stadsdelscentrum för människor som bor och arbetar i området.
Retailerbjudandet har tydligt fokus på food & bevarage. Nu står det klart att området kommer berikas med landets enda trestjärniga Michelin-restaurang.
Sushi Yama har lanserat en barnmeny för att nå ut till sina yngre gäster. Menyn går under namnet Yama Kids.
Fredrik Eriksson hade sedan tidigare två restauranger i Stockholm. Restaurang Nationalmuseum är hans tredje.
Dan Jacobson har utsetts till ny vd på Urban Deli och efterträder Jesper Weidlitz. Dan har tidigare varit affärsområdeschef för färskvaror på Ica.
Kedjan fortsätter att satsa på nya etableringar. Det senaste tillskottet har nu invigts och ska fungera som flaggskepp.
Stjärnkockarna Tareq Taylor och Paul Svensson blir de första kommersiella aktörerna i den nya stadsdelen. Nästa år slår de upp portarna till en kombinerad restaurang och lanthandel.
I helgen öppnade en ny storsatsning – närmare bestämt en fast slow food-restaurang med inspiration från Medelhavet. Konceptet bygger på lokalproducerade ekologiska varor och ny teknik.
Under gårdagen öppnade McDonald’s ett nytt flaggskepp som inte liknar något man gjort hittills. Här tas kundupplevelser och energieffektivitet till nya nivåer.
Efter sommaren är det premiär för framgångsrika The Fishery i köpcentrumet. Malin Söderström öppnar tillsammans med Carl Ullsten också ett helt nytt koncept vägg i vägg.
Det nya köpcentrumet mixar boende med shopping och upplevelser. Man utlovar dessutom ett mixat food & beverage-erbjudande i en spektakulär miljö.
Det blev succé när Wayne’s Coffee öppnade sitt första kafé i Vietnam. Nationella medier uppmärksammade öppningen, som bland annat bevistades av den svenska ambassadören i Vietnam. Nu väntar etableringar i nästa land.
Köpcentrumet är mångfaldigt prisbelönat, bland annat för sitt utbud. Nu skruvar man på erbjudandet för att möta en allt hårdare konkurrens. Så här ska man lyckas tilltala den nya tidens konsument.
Varuhuset Selfridges på Oxford Street i London bjuder in till ett evenemang på hög nivå. Både gastronomiskt och sett till platsen för upplevelsen.
Blir ny marknadschef på Wayne's Coffee. Hon kommer närmast från en tjänst som reklam- och medieansvarig på Fastighetsbyrån. Hon kommer att ansvara för marknadsavdelningen och ingå i ledningsgruppen.
DRIVE-THROUGH. Espresso House Group delar med sig av nyheten att kedjan snart öppnar sin första drive-through. Världspremiär för konceptet blir det i Spekeröd längs med E6an utanför Göteborg.
Ladurée har öppnat en söt liten pop up-butik där man laddat upp med sina världskända godsaker. Kiosken finns i designeroutleten Bicester Village i brittiska Oxfordshire.
NK Saluhall ska byggas om för att bereda plats för några av Sveriges vassaste matentreprenörer. Ambitionen är att skapa en helt ny kundupplevelse. Här är planen.
Landini Associates har i samarbete med McDonald’s Australia utvecklat denna lilla restaurang – med hög idéhöjd. Briefen som gavs till Landini var enkel: Skapa en unik och minnesvärd upplevelse som ingen har sett tidigare. Sagt och gjort. Köket placerades ovanför
Förutom hundratals nya restauranger inför man nu bordsservering och hemleveranser. "Vi gör betydande investeringar", säger koncernchef Christer Åberg.
I slutet av november öppnar fastighetsbolaget Atrium Ljungberg ytterligare drygt 14 000 kvadratmeter med restauranger, biograf och butiker i Gränbystaden.
Innan Eataly öppnade sin första butik hämtade man inspiration från London. "Därför känns det som en viktig milstolpe för oss att öppna här".
I dag öppnar Sushi Yama sin andra restaurang i Norrköping. Närmare bestämt på Nordantill, Kungsgatan 32. Företaget är nu inne på sitt fjärde år i staden.
Att Eataly öppnat i Stockholm kan knappast ha undgått någon. I dagarna lanserar det italienska slow food-konceptet sin egen betallösning Eataly Pay.
Efter två och ett halvt års mackmeckande i Malmö öppnar nu bröderna en ny filial. "Vi vill skapa ett ställe som vi själva skulle älska att hänga på."
Hälsosamma alternativ är ett allt viktigare konkurrensmedel för servicehandeln. Men vad som lockar skiljer sig mellan generationerna – och vid horisonten tornar ett teknikbaserat orosmoln upp sig.
Nu har det Asien-inspirerade konceptet Woki öppnat sin första restaurang i Nordstan. Målet är satt till 25 restauranger inom fem år.
Bröderna Johan och Ludvig Jureskog siktar på att skapa en hållbar kedja med 60 restauranger. I mars öppnar den första i Stockholm som en del av ett helt nytt restaurangstråk.
Vi har tidigare berättat om Lina's Paris och konceptets planer för Skandinavien. Nu presenterar man tre nya etableringar, varav en i hemlandet.
I början av februari öppnar konceptet American Take Away i centrala Falun. Här erbjuder man amerikansk snabbmat – men bara för take away.
Under 2018 flyttar fyra restauranger in i Fältöverstens nya stråk. Det sträcker sig längs Erik Dahlbergsallén och Valhallavägen.
Under våren 2018 öppnar Pinchos en ny restaurang i Hufvudstadens fastighet på Norrlandsgatan 31 i Stockholm. Lokalen är cirka 1 000 kvadratmeter stor.
Aktörer inom non retail har en allt större betydelse för det moderna köpcentrumet. Man bidrar till ökade besökstider, högre besökstal – men aktörerna har också en positiv påverkan på detaljhandelsförsäljningen. Det visar en ny rapport.
I december öppnar Joe & The Juice på Femmans övre plan i Nordstan, Göteborg. Med sitt restaurangkoncept vill Femman skapa en urban mötesplats.