Timbuktu öppnar restaurang i Teatern

Malmø Falafel skapar nya smaker med inspiration från Skåne och mellanöstern. I veckan öppnar ett nytt kök i Teatern i Stockholm.

Bakom konceptet står Jason ”Timbuktu” Diakité, Fatima Dalí och Jimmy Dalí. Man öppnar i Teatern i Ringen centrum vid Skanstull i Stockholm.

Söder ligger varm om hjärtat

– Södermalm ligger mig varmt om hjärtat så känns det både roligt och spännande att få öppna vår andra restaurang i Stockholm i Teatern, säger Jason Diakité.

– Vi serverar vår version av en riktigt bra falafel. Vår idé har hela tiden varit att servera god och genomtänkt mat, gjorda på bra råvaror och ekologiska produkter utan att göra det komplicerat, säger Fatima Dalí.

Ersätter The Plant

Malmø Falafel ersätter The Plant i Teatern som i nuläget består av nio kök och ett patisserie. 

– Deras spännande meny med starkt fokus på smakkombinationer passar perfekt och vi är övertygade om att de kommer att bidra till att Teatern fortsätter vara en levande plats, säger Anders Salomonsson, centrumchef Ringen centrum.

Malmø Falafel  finns också i K25 i centrala Stockholm. AMF Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar Ringen. Man har utvecklat konceptet Teatern i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.