Kunderna vill ha smidigare betalningar i butik

 
Det ska vara digitalt, enkelt och gå snabbt att betala i butik om kunderna själva får bestämma. Och fyra av tio vill gärna slippa gå till kassan och i stället betala ute i butiken. Det visar en undersökning från Visma genomförd av Sifo. Efterfrågar automatisk betalning – Dagens konsumenter har höga krav på att nya digitala … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Ny teknik 330 Konsumentbeteende 225 Pro 3652 Undersökningar 286


Öppnar för köp i alla enheter och kanaler

 
Mastercard blir först ut med att erbjuda en digital helhetslösning som fungerar i alla kanaler och enheter. Lanseringen påbörjas inom kort. Under hösten presenterar Mastercard även en ny grafisk identitet. Mastercard presenterar nu nu vad man kallar framtidens handelslösning. Detta i och med en ny version av den digitala globala betalningstjänsten Masterpass. Enligt ett pressmeddelande … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3652 Ny teknik 330 Nyheter 2838


SEQR lanserar kontaktlösa betalningar

 
Seamless mobila betallösning SEQR lanserar så kallade  kontaktlösa betalningar i Sverige.    Tjänsten använder sig av NFC-teknik (Near Field Communication). Lösningen gör det möjligt att betala med SEQR vid samtliga kortterminaler som stödjer NFC. I stort sett samtliga moderna terminaler gör detta i dag. Det gör det nu möjligt att använda betallösningen i butiker som … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 2838 Ny teknik 330 Pro 3652


Kapar tiden för köp med 25 procent

 
I ett nytt samarbete har Microsoft, HP och danska Shopbox tillsammans utvecklat ett nytt kassasystem. Själva menar man att det drastiskt minskar kaféer, butikers och arenors kötider med sin snabbhet. Det nya systemet kapar, enligt ett pressmeddelande, tiden för att genomföra ett köp med minst 25 procent.  Danska startup-företaget Shopbox har utvecklat det nya systemet … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3652 Ny teknik 330 E-handel 687 M-handel 109


Walmart ger MasterPass tummen upp

 
Vi får anta att det har druckits en hel del champagne på MasterCards kontor i dagarna. Företagets betalningstjänst MasterPass har nämligen fått tummen upp av världens största detaljhandelskedja, Walmart. Kedjan har offentliggjort att man med start under 2016 kommer acceptera betalningssättet i sina inhemska verksamheter online. Masterpass är ett digitalt betalningssätt framtaget för betalningar online och i … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
E-handel 687 Internationellt 980 Nyheter 2838 Pro 3652


Swatch laddar klockor med betalfunktioner

 
I sommar introducerar Swatch Group en lågpris-klocka som kan genomföra mobila betalningar. Klockan förväntas ge Apple Watch konkurrens.  I kölvattnet av Apple Watch-lanseringen hakar nu andra klockvarumärken på trenden att integrera elektroniska funktioner i klockorna. VD Nick Hayek berättar att Swatch planerar att ingå i ett samarbete med ett stort och globalt kreditkorts-företag. Med hjälp av NFC-teknik (Near Field … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Design 230 Mode 204 Varumärken 230 Pro 3652