Reload Superfood Bar har öppnat en ny restaurang. Inspirationen till konceptet finns i amerikanska hälsobarer som serverar snabb, nyttig och prisvärd mat.
Ett ökat utbud av caféer och restauranger bidrar till att skapa en attraktiv stadskärna. Segmenten ”casual dining” och ”fast casual” är på stark framväxt.
Vasakronan har tecknat avtal med den nystartade kedjan om en restaurang i Nordstan. Med fokus på storstäder siktar man på ytterligare två etableringar under 2017.
I slutet av sommaren öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof Pocket by Pontus i Arenastaden, Solna, mittemot Mall of Scandinavia.
Sedan 2012 har man kunnat beställa smårätter med hjälp av en mobilapp hos Pinchos. Nu etablerar sig restaurangkedjan i Lund.
Urbana marknader, Fast Fine Food och integrerade mathallar. Här är tio tunga trender att hålla koll på för dig som vill utveckla ett attraktivt materbjudande i detaljhandeln.
Harrys har restauranger på mer än 30 orter runt om i landet, nu lanserar man sin nya satsning Hey Lucy. "Atmosfären är en blandning av extravagant och mysig".
Välkommen in i ett nytänkande butikskoncept som fokuserar på lokalt producerad mat, kvalitet och hållbarhet. Under parollen ”Vi kräver respekt för naturen och miljön” erbjuder man en upplevelse utöver det vanliga.
Tastory är Fazer Food Services nya restaurangkoncept som lanserades och invigdes på Lindhagensgatan i Stockholm den 21 april. Nu öppnar den andra restaurangen i Time Building i Kista utanför Stockholm.
Hösten 2017 öppnar The Gnarly Market sina dörrar i Vällingby. Inriktningen blir amerikansk och italiensk mat i ett lekfullt koncept