E-handlarna tror på en god jul

E-handlarna tror på en god jul

 

En undersökning genomförd av Payson bland hundratals svenska e-handlare visar att en tredjedel förväntar sig ett bättre försäljningsresultat till jul än under fjolåret. Payson har i sin senaste undersökning kartlagt vilka förväntningar de svenska e-handlarna på året julrush. Det visar sig att 34 procent väntar sig ett starkare resultat jämfört med förra året. Fyra av tio tror … (läs mer)

Nyheter 3838 E-handel 973 Pro 4637 Undersökningar 439


Mobil rekordjul för Amazon

Mobil rekordjul för Amazon

 

Amazons 21:a jul innebar en rad nya rekord. Mer än tre miljoner nya medlemmar registrerade sig för Amazon Prime under den tredje veckan i december. Fler paket än någonsin levererades via Amazon Prime under julhandeln. Och de flesta använde mobilen för sina inköp. Här är ytterligare några fakta om Amazons rekordjul. • The Man in … (läs mer)

E-handel 973 Pro 4637 Nyheter 3838 Internationellt 1364


Ingen rusning efter köpknappar i jul

Ingen rusning efter köpknappar i jul

 

Just nu pågår tester med köpknappar i sociala medier. Men något större avtryck i årets julhandel lär inte tekniken hinna göra.  Det har varit mycket diskussioner om köpknappar i år. Bland annat har Pinterest, Facebook, Twitter och YouTube gjort mer eller mindre skarpa tester med knappar som gör det möjligt att handla produkter. Den stora fördelen är att kunden … (läs mer)

Sociala medier 102 Ny teknik 512 Nyheter 3838 Pro 4637


KappAhls julkollektion till förmån för Bris

KappAhls julkollektion till förmån för Bris

 

Modekedjan Kappahl uppmanar sina kunder att stödja Bris arbete med barn och unga som har det svårt. I år har en specialdesignad pyjamaskollektion me pingvinmotiv tagits fram. – Pingvinernas olika mönster symboliserar att alla barn är olika men unika på sitt sätt och att det är viktigt att alla får lov att vara sig själva … (läs mer)

Pro 4637 Nyheter 3838 Mode 406


HUI spår rekord i julhandeln

HUI spår rekord i julhandeln

 

Förutsättningar finns för en god jul för svenska konsumenter och för svensk detaljhandel. Hushållen är både köpstarka och optimistiska. HUI Researchs prognos visar på en ökning med 5 procent.

Nyheter 3838 Pro 4637


Dagen då julhandeln peakar online

Dagen då julhandeln peakar online

 

Årets julhandel på nätet väntas slå nytt rekord. Under november och december beräknas den svenska näthandeln omsätta 34 miljarder kronor, vilket motsvarar en ökning med 5 procent från föregående år. Den 7 december väntas e-handeln nå sin peak och under dagen beräknas näthandeln omsätta 871 miljoner kronor. Det visar en ny rapport från Adobe. Adobe … (läs mer)

Undersökningar 439 Nyheter 3838 E-handel 973 Pro 4637


Drönare lyfte julhandeln på Hobbex

 

Hobbex hade en kraftig ökning i julhandeln tack vare den ökade försäljningen av drönare. – Efterfrågan på quadrocopters – eller quadar, drönare och multicopters som de även kallas – är enorm, säger Roger Halvarsson, VD på Hobbex. – Teknikutveckling har verkligen gått framåt i detta segment. Det är fantastiska produkter som är lätta att flyga, även för nybörjare, och man … (läs mer)

Pro 4637 Nyheter 3838 Produktutveckling 307 Ny teknik 512


Bra julhandel för Elgiganten

 

Aktivitetsarmbandet och den trådlösa högtalaren var storsäljare i julhandeln som blev starkare än förväntat. ”Vi hade fler kunder som valde att handla mer och det resulterade i en försäljningsökning med 9 procent jämfört med förra året”, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten. – Vi har haft en otroligt positiv utveckling hela 2014 och var väl … (läs mer)

Pro 4637 Nyheter 3838


Så hjälper mobilen sista minuten-kunderna

 

Målsnöret för årets julhandel närmar sig i en rasande snabb takt. För alla sista minuten-kunder är mobilen ett viktigt hjälpmedel som troligen kan förebygga en och annan stresskollaps. Av rent praktiska anledningar är det för sent för de allra flesta att faktiskt köpa sina julklappar online via mobilen. Den största förtjänsten finns nu i informationsbärandet. … (läs mer)

Pro 4637 Trender 460 Nyheter 3838 Konsumentbeteende 327


Handelstrender önskar god jul!

 

I London, Milano och New York möts Belstaffs kunder av en spektakulär julskyltning. Det rörliga kugghjulet är handgjort speciellt för butikskedjan och påminner om varumärkets arv från svunna tider. Belstaff grundades redan 1924 i engelska Longton av Eli Belovitch och hans svärson Harry Grosberg. Från början inriktade man sig på vädertåliga jackor till motorcyklister, men med … (läs mer)

Pro 4637 Visual Merchandising 178 Internationellt 1364 Design 334


Många nya jobb inom e-handeln

 

E-handeln väntas slå nya rekord när årets julhandel drar i gång. Den extra belastningen för de företag som utför leveranserna kommer att innebära tusentals nya tillfälliga anställningar. Läs hela artikeln på Svt.se. Spara artikel

Pro 4637 Nyheter 3838 E-handel 973