Prognos spår avmattning för köpcentrum

Prognos spår avmattning för köpcentrum

 

Försäljningen i köpcentrum och handelsområden fortsatte den positiva trend som pågått sedan mätningarna började 1988. Tillväxten summerades enligt HUI till fyra procent avseende 2016. Men en avmattning skymtar vid horisonten. Tillväxttakten drivs på av nya köpcentrum som Mall of Scandinavia och Avion Shopping samt av omfattande utbyggnationer av befintliga handelsplatser. Samtidigt kan HUI Resarch konstatera att … (läs mer)

Nyheter 3118 Köpcentrum 494 Handelsplatser 93 Undersökningar 324


Handelsplatser utanför städerna ökar mest

 

I dagarna har det rapporterats om positiv försäljningsutveckling i Storbritannien. Men nu visar det sig att de brittiska konsumenterna inte rört sig så mycket i shoppingmiljöer som förra året. Handelsplatser utanför städerna klarar sig bäst. Trafiken minskade totalt 1,2 procent under januari månad jämfört med föregående år. Allra mest tappade externa köpcentrum, ner 2,8 procent. … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 1077 Trender 376 Nyheter 3118 Destinationer 134


Fasaden ska göra Strömpilen mer synligt

 

Under våren stärker Citycon köpcentret Strömpilen i Umeå genom att investera i ett nytt skärmtak på byggnaden Bågen. Det nya skärmtaket som blir klart i maj kommer att visualisera handeln bättre och öka synligheten från E4:an. – Umeå är Sveriges största stad norr om Uppsala och har en tillväxt som överstiger genomsnittet för svenska städer. … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3118 Pro 3868 Köpcentrum 494


Kista Galleria prisades för sitt utbud

 

I går kväll var det åter dags för den årliga prisutdelningen av Stockholmarnas favoritcentrum. Och det blev Kista Galleria som kammade hem vinsten i kategorin bästa utbud av restauranger och caféer. Över 2 000 stockholmare har intervjuats i Evimetrix årliga undersökning Stockholmarnas favoritcentrum. Och huvudstadsborna har sagt sitt – Kista Galleria har det bästa utbudet … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Köpcentrum 494 Pro 3868


Täby Centrum är Stockholmarnas favoritcentrum

 

För andra året i rad får Täby Centrum utmärkelsen ”Stockholmarnas favoritcentrum”. Täby Centrum följs av NK och Nacka Forum, som bytt plats med varandra sedan förra året. Det framgår av Evimetrix årliga  undersökning om hur Stockholmarna värderar 47 centrum, gallerior och handelsplatser i länet. Stockholmarna har utsett ett bästa centrum – alla kategorier – men det delas också … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 3118 Köpcentrum 494 Pro 3868


Upplyst citykärna i Helsingborg

 

Helsingborgs stad har under flera år arbetat för en vacker miljö även när det är som mörkast. I år växer konceptet #julihbg och invånare och besökare kan njuta av fler juldekorationer utöver det vanliga. – Helsingborg har en tydlig vision om att vara en pulserande och levande stad. Det finns ett stort intresse för att bjuda invånare … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Visual Merchandising 116 Nyheter 3118 Pro 3868