Mitt klimatmål är ett nytt digitalt verktyg som gör det möjligt för kunderna att följa klimatpåverkan från sina matinköp.
Som en del av sitt engagemang för att skapa en mer hälsosam miljö meddelar Apple att de globala anläggningarna nu drivs med 100 procent "ren" energi.
För ungefär ett år sedan startade satsningen på att minska matsvinnet på Ikea. Nu har företaget sparat en miljon måltider.
Kedjan vill förbjuda all plastförpackning i sina butiker. Nu växlar man upp satsningen genom att involvera leverantörerna i arbetet.
I december inrättade regeringen Rådet för hållbara städer. Regeringen utser nu arkitekten Monica von Schmalensee till ny ordförande för rådet.
För att skapa ett mer hållbart samhälle testar Ikea ett flertal radikala lösningar. Bland annat ger man sig in i delningsekonomin med uthyrning av möbler. Dessutom testar man nu att köpa tillbaka soffor.
Under förra året genomförde Coop ett omfattande arbete för att hållbarhetsmärka sina fiskdiskar i Sverige. Totalt har 135 fiskdiskar blivit certifierade enligt kraven från MSC och ASC.
Butiker ska minska matsvinn. Den brittiska dagligvarukedjan Tesco introducerar Colleague Shops i samtliga butiker i Storbritannien. Här får de anställda tillgång till varor vars bäst före-datum håller på att gå ut.
I tider när fysiska butikskedjor kämpar för sin överlevnad utgör snabbväxande Boxlunch ett undantag. Företaget säljer samlarprylar, kläder och prylar – med välgörenhet inbyggd i affärsmodellen.
Matsvinnstorget delar ut produkter som annars riskerar att kastas. Ambitionen är att skapa en win-win-situation för alla parter. I dag, den 11 januari, öppnar man i Söderhallarna.