Marks & Spencer är en brittisk varuhuskedja med över 800 butiker i mer än 40 länder. Det första varuhuset öppnades 1884 i Manchester i England.

Kedjan genomgår nu en förändring där cirka 100 butiker ska stängas (2020).
M&S har sitt huvudkontor i London.


Marks & Spencer den mest förbättrade modekedjan

 

Detaljhandelskedjan Marks & Spencer har blivit utsedd till ”Most improved retailer” i en årlig undersökning av Morgan Stanley. Det är detaljhandelsanalytikerna på Morgan Stanley som jämför de mest framgångsrika kedjorna i Storbritannien med varandra, såsom Topshop, Asos, H&M och Next. Jämförelsen görs årligen. I år konstaterar man att Marks & Spencer har visat starkaste förbättringen sedan förra … (läs mer)
M&S bjuder på recept i Apple Watch

 

Marks & Spencer har via sitt Digital Labs gjort sin receptapp Cook With M&S tillgänglig även för Apple Watch. Appen som tidigare funnits tillgänglig till smartphones och surfplattor kommer nu även att fungera i Apples senaste produkt, Apple Watch. I app-versionen för Apple Watch finns utöver recept även en shopping-funktion där användaren kan skapa listor … (läs mer)
Sex trender från Connect & Collaborate

 

På ett välbesökt seminarium presenterade varumärkes- och designbyrån Bas i dag sex trender, detta när Connect & Collaborate hölls på Summit i Stockholm. Evenemanget var ett samarbete med tidningen Dagens Handel. Här är trenderna.   1. Connect to collabroate Företag blir mer personliga och skapar nära relationer med sina kunder. Så bra att man får dåligt … (läs mer)
Marks & Spencer öppnar i Skandinavien

 

Den brittiska varuhuskedjan planerar att öppna 15 butiker i Skandinavien. Först ut blir Finland redan i oktober. Totalt är det 15 butiker som ska öppnas i Finland och Norge. Under 2016 planerar kedjan dessutom att öppna e-handel i Finland. Först ut blir Helsingfors där M&S öppnar en 3 200 kvadratmeter stor butik i början på … (läs mer)
Marks & Spencer satsar på utlandet – öppnar 250 butiker

 

Den brittiska varuhuskedjan räknar med att öka sin vinst med 40 procent de kommande tre åren. För att nå dit ska man bland annat ska man öppna 250 butiker utomlands. Etableringarna kommer att ske fram till 2017 och man fokuserar på Indien, Kina, Ryssland, Mellanöstern och västra delarna av Europa. Här i Europa handlar det … (läs mer)
Marks & Spencers e-butik ska bryta nedåtgående trend

 

Marks & Spencer, Storbritanniens största försäljare av mode, har nu lanserat sin nya e-butik. Den tog tre år att bygga. Ambitionen är att positionera sig som en framstående multichannel-kedja som ligger i framkant även online. Det är en del av strategin som syftar till att bryta en flerårig nedåtgående försäljningstrend. Plattformen som tidigare levererades av Amazon … (läs mer)
Här öppnar Londons första designer-outlet i höst

 

Londons första designer-outlet kommer att öppna i närheten av Wembley Stadium nu i höst. Ett geografiskt område i London som fortfarande anses vara långt under sin kapacitet gällande investeringar i bland annat detaljhandel. Projektet tros också få en positiv effekt på hela området. Etableringen är 35 000 kvadratmeter stor. Man hoppas på liknande framgång som … (läs mer)
Kvalitet och stil ska bryta Marks & Spencers nedåtgående trend

 

Klassiska brittiska varuhuskedjan Marks and Spencer har haft det tufft med vikande försäljning. I april tappade man till exempel 3,8 procent jämfört emd föregående år. Nu inleder kedjan en renovering av erbjudande och varumärke. På tisdagskvällen presenterade man nya kollektioner som håller en högre kvalitet och mer utpräglad stil. ”Den här lanseringen ska säkra vår … (läs mer)