Lidl öppnar Hållbarhetsakuten

Lidl öppnar Hållbarhetsakuten

Lidl söker projekt som kan lösa de omställningsutmaningar som livsmedelsbranschen står inför.

Nytt koncept för långsamt hållbart mode

Nytt koncept för långsamt hållbart mode

Modeföretaget har öppnat ett helt nytt butikskoncept. Man erbjuder slow fashion med tydlig inriktning på hållbarhet och omtanke.

Coop deklarerar hållbarhet på alla livsmedel

Coop deklarerar hållbarhet på alla livsmedel

Tusentals produkter ska förses med information om hur de påverkar miljö och samhälle.

”Vi demokratiserar ekologisk mat”

”Vi demokratiserar ekologisk mat”

Dagligvarukedjan har öppnat ett nytt koncept för one-stop-shopping nära bostaden. Missionen är tydlig: demokratisera ekologiskt mat.

Nestlé testar förpackningsfritt – med ny teknik

Nestlé testar förpackningsfritt – med ny teknik

Nestlé provar att sälja produkter utan förpackningar. Försöket genomförs i utvalda butiker tillsammans med ett startup-företag.

Gina Tricot och Beyond Retro i samarbete

Gina Tricot och Beyond Retro i samarbete

Gina Tricot inleder ett samarbete med Beyond Retro. ”En möjlighet för många att upptäcka hur kul det är att shoppa vintage”, säger grundaren Steven Bethell.

Ökad transparens kring produktinnehåll

Ökad transparens kring produktinnehåll

Nu inleds ett partnerskap mellan Skincity och en tjänst som erbjuder vetenskapligt baserad fakta för mer än 30 000 ingredienser.

Klubbar spelar fotboll på butikens tak

Klubbar spelar fotboll på butikens tak

Planerna på butikens tak ska ge fler möjlighet att spela fotboll. Satsningen är en del i kommunens arbete för att öka tillgången till idrottsytor för unga.

Zalando ska minska utsläpp med 80 procent

Zalando ska minska utsläpp med 80 procent

Zalando första plattform att fastställa vetenskapligt baserade mål för minskade utsläpp. ”Ser en stark koppling mellan hållbarhet och kommersiell framgång”.

Ica satsar på svensk växtbaserad mat

Ica satsar på svensk växtbaserad mat

Satsning ska öka andelen svensk växtbaserad mat. ”För att nå målet om ett hållbart matsystem måste vi hitta lösningar som är attraktiva för konsumenter”.