Dagligvarukedja har öppnat pick up-butik

 

Kunderna beställer online och kan sedan svänga in vid pick up-butiken när det passar. Efter en testperiod är dagligvarukedjans pickup-butik nu öppen. Amerikanska Walmart, världens största detaljhandelskedja, har nu öppnat sin första renodlade uthämtningsbutik för onlinebeställningar. Ambitionen är att länka samman den digitala och den fysiska detaljhandeln och därmed underlätta för kunderna i vardagen. Butiken … (läs mer)
Topplista – detta triggar oss att söka efter en produkt

 

Den nya digitala tiden är här. Men det är fortfarande människor som är den största triggern för sökningar inom e-handeln. Det visar en ny undersökning. Amerikanska National Retail Federation (NRF) har listat kundernas största favoriter gällande e-butiker. Föga överraskande ligger företag som Amazon, Walmart och Ebay i topp. Den som är intresserad av listningen hittar … (läs mer)
Walmart skrotar app som skulle snabba upp kassaflödet

 

Walmart hade tänkt sig att kunderna skulle uppskatta möjligheten att snabba upp kassaproceduren genom en app för skanning av varor. Problemet vara bara att ingen förstod hur det fungerade. Det är Pioneer Press Business som berättar hur Walmart, världens största detaljhandelskedja, har testat appen i 200 butiker, och att man nu väljer att skrota den. … (läs mer)
Walmart flyttar in till stan

 

Walmart, världens största dagligvarukedja, har öppnat en butik i centrala delarna av Washington. Den 7 400 stora butiken (vilket är en garderob i Walmart-mått) har fyra våningar med bostäder ovanför sig och sätter fingret på en fortsatt stark trend – de stora aktörernas jakt på urbana etableringslägen. En växande del av marknaden som förväntas ta … (läs mer)
Less is more för världens största detaljhandelskedja

 

Walmart är världens största detaljhandelskedja med en omsättning större än Sveriges BNP. Men i sin satsning inför framtiden väljer man att prioritera de mindre formaten. – Konsumenternas behov och förväntningar förändras. De vill handla när de känner för det, på det sätt som passar dem, och vi förändrar nu vår verksamhet för att möta deras … (läs mer)
Handla online – betala med kontanter

 

Amerikanska leksaksjätten Toys R Us har infört möjligheten att betala kontant för sina onlinekunder. Varorna beställs online på Toysrus.com eller Babiesrus.com och de kan sedan betala sina varor i någon av kedjans 873 butiker. Betalningen måste ske inom 48 timmar efter det att kunden fått sitt bekräftelsemail. Det måste man för övrigt ta med sig … (läs mer)
Detaljhandelskedja bland de allra starkaste på Facebook

 

Nya mätningar visar vilka varumärken som lyckas bäst på Facebook. Bland de mest framgångsrika finns två av världens största detaljhandelskedjor. I Fathom Analytics nya Relationship Quality Index listas de varumärken som är högst rankade på Facebook. Vanligtvis är detta lika med de varumärken som har flest gillare. I det här fall tar Fathom Analytics dock … (läs mer)