Cirkulär pop up vid polcirkeln

Cirkulär pop up vid polcirkeln

Varumärket har öppnat en pop upp byggd av is vid polcirkeln. Man menar att projektet representerar cirkularitet i sin renaste form.

Familjen öppnar nytt second hand-koncept

Familjen öppnar nytt second hand-koncept

Familjen etablerar sin andra butik i stadskärnan. ”Intresset för vår verksamhet har fortsatt att öka trots pandemi och lågkonjunktur”.

Lindex testar uthyrning av skidkläder

Lindex testar uthyrning av skidkläder

Lindex erbjuder i vinter uthyrning av skidkläder för barn. Initiativet är en del av modeföretagets ambition att testa nya tjänster och cirkulära affärsmodeller. 

Matmissionen öppnar fem ny butiker

Matmissionen öppnar fem ny butiker

Under det kommande året öppnar fem nya sociala matbutiker i Sverige när Matmissionen expanderar.

Konsumenten allt mer klimatmedveten

Konsumenten allt mer klimatmedveten

Varannan svensk konsument upplever att att de är mer klimatmedvetna än 2021. Störst grön betalningsvilja finns i en specifik ålderskategori.

Entrétornet förvandlas till gurkodling

Entrétornet förvandlas till gurkodling

Många stormarknader i Sverige har ett ”torn” vid entrén. Här använder Ica Maxi tornet för att odla gurkor som sedan säljs i butiken.

Många villiga betala mer för Krav-märkt

Många villiga betala mer för Krav-märkt

Trots att priserna på mat stiger kraftigt ökar andelen konsumenter som anser att Krav ger mervärde. Det visar en ny undersökning.

Pop up samlade in mat inför tuff vinter

Pop up samlade in mat inför tuff vinter

I dagligvarukedjans butik betalar kunderna för de mest behövda varorna – utan att få något med sig. I stället skänks produkterna till välgörenhet.

Generation Z spår 2023 års trender

Generation Z spår 2023 års trender

Har du koll på Granola Girl, Y2K och Gorpcore? Här är trenderna som färgar 2023 enligt 15 000 unga svenskar. 

Ingka Centres skapar den nya tidens saluhall

Ingka Centres skapar den nya tidens saluhall

Ingka Centres vill med ett nytt koncept pånyttföda köpcentrumens materbjudande med en växtbaserad meny – och ett nordiskt matmanifest.