Mido prisades för Områdets favoritbutik

Mido Alkoblawi från Malmö tog hem det priset ”Områdets favoritbutik” vid Servicehandelsdagarna i Göteborg på söndagskvällen. Hans butik Handlar’n Midos Livs fördubblade omsättningen på kort tid.

För Mido började det redan för 20 år sedan då han som 22-åring tog klivet in i familjeföretaget. Den lilla närbutiken på Fersens väg i Malmö växte snabbt och fler butiker startades.

– Det handlar om att utvecklas hela tiden, säger Mido.

Dålig trend vändes uppåt

Men med tiden gick något snett, kunderna svek och försäljningen sjönk. Från 2006 till 2013 var det en ständig kamp för överlevnad av huvudbutiken som Mido då tagit över. Vändningen kom genom hårt arbete och att mitt i motvinden våga satsa och investera.

Dubblat omsättningen

Nya hyllor följdes i nästa steg av nya kylar, med en ökad satsning på färskvaror. Utökat sortiment, ett annat sätt att exponera varorna, en baguettekyl och därefter ett café vid entrén gjorde snabbt butiken populär igen. På bara några år ha Mido Alkoblawi och hans medarbetare fördubblat butikens omsättning.

Resa till Italien väntar

– Jag vill visa att man både kan bli lönsam och göra karriär genom att sälja mjölk, bananer och tomater på ett sätt kunderna gillar, säger Midos som förutom diplomet även kommer att bjudas på en inspirationsresa till Italien i maj

Så här lyder juryns motivering:

”Varje dag är en ny föreställning och butikens scen är alltid välfylld, frontad och som konsument bemöts du alltid på ett positivt och hjälpande sätt. Med ständig utveckling både i investeringar och sortimentsbredd har butiken gått från klarhet till klarhet och omsättningsökningarna och resultatet har inte väntat på sig. En värdig vinnare”.

Fakta Handlar’n Midos Livs

Adress: Hörnet Fersens väg/Holmgatan i Malmö.
Ägare : Mido Alkoblawi.
Omsättning:
16 miljoner kr (2016)
Butiksyta:425 kvm.
Antal anställda: 6.
Aktuell: Vinnare av Områdets favoritbutik 2017 vid Servicehandelsdagarna i Göteborg 20-21 mars.

Övriga pristagare:
Handlar’n Tolkabro i kategorin ”Årets EMV-händelse”, samt
Handlar’n Långås som segrade i kategorin ”Årets initiativ”.

Foto: Jonas Bilberg

Elgiganten har öppnat i Mariestad

  Nyheter 2704 Nya butiker 813
I dag öppnade Elgigantens ett varuhus i Haggården i Mariestad. Detta efter att ha sökt efter rätt läge under en längre tid.

Bättre centrumtillväxt med nöjda hyresgäster

  Undersökningar 260 Handelsplatser 67 Pro 3514 Köpcentrum 417
De köpcentrum som arbetar aktivt med sina hyresgäster når en betydligt starkare omsättningstillväxt än marknaden. Det visar en färsk analys där aktiva centrum haft en dubbelt så stark tillväxt som branschsnittet.

Kungsleden förstärker i Mälardalen

  Personer 44 Karriär 40 Nyheter 2704
Kungsleden förstärker sin position i Mälardalen och rekryterar Thomas Lundin och Catarina Lundén.

Glitter öppnar nytt koncept i Nordstan

  Pro 3514 Nya butiker 813 Köpcentrum 417 Nyheter 2704
Den 6 april inviger Glitter ett helt nytt butikskoncept i Nordstan i Göteborg. I en puderrosa inredning ska man erbjuda lite lyx, både till vardag och fest.

Axfood vill ta täten i digitalt kundmöte

  Ny teknik 309 Pro 3514 Nyheter 2704 M-handel 107
I april inför Axfood gratis wifi i butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Axfood Snabbgross. Man gör det för att kunna bli ledande i det digitala kundmötet.

En bokhandel att vila sin själ i

  Butikskoncept 508 Kundupplevelser 101 Design 218 Internationellt 947
Det här är långt mycket mer än en butik. Denna spektakulära bokhandel innehåller flera olika världar som alla på sitt sätt hyllar läsandet. I den första av tre delar visar vi hur man med design kan skapa en miljö som erbjuder helt unika upplevelser.

Fredrik ny Sverigechef på Clas Ohlson

  Personer 44 Karriär 40 Nyheter 2704
Fredrik Uhrbom är ny Sverigechef på Clas Ohlson. Fredrik kommer närmast från en roll som koncernförsäljningschef på Hultafors Group.

Här är årets franchisekedja 2017

  Nyheter 2704 Pro 3514
Under den årliga Frannygalan på Grand Hotel i Stockholm prisades de bästa franchisingföretagen. Nytt för i år var Årets Nytänkare och Årets CFO. Här är alla pristagarna.

Newbie Store öppnar på Sergelgatan

  Nya butiker 813 Butikskoncept 508 Nyheter 2704
Torsdagen den 27 april öppnar KappAhl ytterligare en Newbie Store. Denna gång på Sergelgatan i centrala Stockholm.

Miljonstöd ska göra stadskärna mer attraktiv

  Nyheter 2704 Cityhandel 123 Pro 3514
Projektet syftar till att skapa en mer attraktiv stadskärna med hjälp av synergier mellan handel och besöksnäring. Nu har man beviljats 1,6 miljoner kronor för sitt arbete.

NetOnNet öppnar två nya butiker i Norge

  Nya butiker 813 Internationellt 947 Nyheter 2704
NetOnNet har växt mycket och snabbt den senaste tiden. Med tio premiärer av nya Lagershoppar sen oktober 2016 så har turen kommit till Norge och Oslo.

Dramaserie ska levandegöra Nellys mode

  Varumärken 225 E-handel 655 Mode 190 Nyheter 2704
Nelly.com testar ett nytt grepp i sitt varumärkesbyggande genom att släppa en dramaserie. I 48 delar kan tittarna följa 25-åriga Nelly och hennes kompisar.

Entreprenörer ansluter till Apoteksgruppen

  Nyheter 2704 Nya butiker 813 Pro 3514
De har ett apotek i Tullinge centrum som de drivit i helt egen regi. Nu ansluter man sig till Apoteksgruppen och öppnar ett helt nytt apotek vid pendeltågsstationen Södra Station. Apotekarna Aryan Anari och Farshad Salehi har sedan 2015 drivit sitt apotek i Tullinge. Fokuserar på service – Det känns fantastiskt att bli en del … (läs mer)

Digital signage med personaliserat budskap

  Nyheter 2704 Pro 3514 Internationellt 947 Köpcentrum 417
Köpcentrumkedjan installerar nu digitala skärmar som kan identifiera demografisk data om förbipasserande – men också hur de reagerar. Det öppnar nya möjligheter att anpassa budskapen i realtid.

Media Markt lanserar tjänster för företag

  Produktutveckling 231 Nyheter 2704 Pro 3514
Media Markt har successivt lanserat nya lösningar för sina privatkunder genom åren. Nu tar man steget att erbjuda företagskunder samma hjälp och support .

Instagram rullar ut sin köpfunktion

  M-handel 107 E-handel 655 Nyheter 2704 Pro 3514
Under året som gick genomförde Instagram tester med köpfunktion direkt i appen. Nu lanseras funktionen på bredare front – så här kommer det fungera.

Yvonne ny VD för K-rauta och Onninen

  Karriär 40 Nyheter 2704 Personer 44
Yvonne Magnusson blir ny VD för K-rauta och Onninens svenska verksamhet från och med 27 mars. Yvonne har tidigare verkat som VD för Cervera samt som dotterbolagschef för Villeroy & Bochs nordiska och baltiska verksamhet.

Nu öppnar Urban Escapes första etapp

  Pro 3514 Handelsplatser 67 Nyheter 2704 Destinationer 124
I dag öppnades delar av kvarteret Urban Escape i Stockholm för allmänheten. En ny entré till Gallerian från Brunkebergstorg slår upp portarna och skapar nya flöden.

Clas Ohlson öppnade i Brännborn Center

  Nya butiker 813 Nyheter 2704
Clas Ohlson har öppnat sin 87:e butik i Sverige. Detta i och med att nya Sverigechefen Fredrik Uhrbom, tillsammans med butikschefen Victoria Wingemo, öppnade dörrarna till butiken i Brännborn Center i Ängelholm.

En livsstilsanläggning för millennials

  Kundupplevelser 101 Pro 3514 Nyheter 2704 Varumärken 225
I slutet av maj öppnar den första Jo&Joe-anläggningen. Tillsammans med surfvarumärkena Quiksilver och Roxy ska man erbjuda en helt ny upplevelse för Millennials.