Ny logistikdirektör utsedd på Jysk

Emil Östlin.

Emil Östlin är ny logistikdirektör på Jysks distributionscenter i Nässjö. Emil har en bakgrund från bland annat PostNord och Elgiganten och har haft en ledarposition inom logistik större delen av sitt yrkesliv.

Den 1:a april tog Emil Östlin över ansvaret för Jysks distributionscenter i Nässjö. Han efterträdde Annika Löfgren.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla och effektivisera Jysks logistik. Vi har redan en rad utvecklingsprojekt igång och i min nya roll som logistikdirektör kommer jag att arbeta för att skapa ännu mer rum för utveckling, säger Emil Östlin.

Förser butiker och e-handel med varor

Distributionscentret förser kedjans 257 butiker i Sverige och Finland med varor och hanterar e-handeln i de båda länderna.

Under 2014 kom Emil till Jysk i rollen som Operations Manager och har under de senaste tio åren ansvarat för de operativa flödena och distributionscentrets 230 lagermedarbetare.

– Jag är tacksam över att jag fått möjlighet att växa hos Jysk. Under mina tio år på Jysk har jag haft många möjligheter att utveckla min roll och fått möjlighet att ta större och större ansvar, säger han.

Logistik och retail samverkar

I sin nya roll som logistikdirektör är målet att fortsätta effektivitsera företagets logistik i nära samarbete med retailorganisationerna i Sverige och Finland.

– Det har varit en del år med höga tillväxttal och under en sådan tid är det är superviktigt att agera som ett lag. Logistik och retail måste jobba med det gemensamma målet att serva kunderna på bästa sätt. Det är något vi har varit duktiga på hos Jysk och som vi ska fortsätta utveckla, säger Emil Östlin.