Gant Remake tar arvet in i framtiden

Gant Remake lanseras på Zalando.

Kapselkollektionen Gant Remake är ett samarbete mellan Gant och Higsnobiety-grundaren David Fischer. Den är inspirerad av varumärket Gants arkiv som finns på företagets Stockholmskontor. Resultatet är en tolkning av klassiska amerikanska sportklädesplagg.

Tillsammans med Gants kreativa direktör Christopher Bastin, inspirerades David Fischer av Gants arkiv. Det har nu resulterat i en kollektion med plagg som collegejackor, rugbytröjor och Oxfordskjortor.

Kollektionen lanserades nyligen på 25 marknader via Zalando.

– Denna kollektion förenar vår samtida kultur och vår expertis inom streetwear med Gants rika arv och tidlösa stil. Det är en spännande möjlighet att ge nya perspektiv på klassiska design, skapa något unikt som resonera med både Highsnobietys publik och Zalandos och Gants lojala kunder, säger David Fischer.

Inom Gant ser man det som ett sätt att ta med sig företagets arv in i framtiden.

– Denna nya Remake-kollektion för vårt arv in i framtiden. Det är ett perfekt exempel på hur tidlösa plagg kan förvandlas till nya unika plagg som kan bli klassiker på vägen mot cirkulärt mode. Detta samarbete driver oss att omfamna allt vi har och omvandla det till nya amerikanska sportkläder, säger Jessica Cederberg Wodmar, EVP Global Sustainability & CSR på Gant.