Second hand värvar chef från Ikea

Jerker Sandell tar över som ny verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand.

Jerker Sandell tar över rodret för Erikshjälpen Second Hand. I ryggsäcken har han mångårig erfarenhet av att leda och skapa förändring – bland annat från Ikea.

I sommar lämnar Anette Alm Gustafsson sin tjänst som verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand. Hennes efterträdare blir Jerker Sandell, som nu senast kommer från en chefsposition på Ikea.

Vill skapa verklig förändring

Han började 2008 som timanställd i restaurangen på möbeljätten och klättrade under åren till sin nuvarande position som ekonomichef för Ikea Jönköpings marknadsområde.

– Jag har en passion för att se både människor och resultat växa, säger Jerker. Genom att vara öppna för utveckling tror jag att vi kan uppnå verklig tillväxt i verksamheten. Nu ser jag fram emot att vara en röst för att skapa verklig förändring. Att göra cirkulär konsumtion till ett naturligt beteende hos fler konsumenter, säger Jerker Sandell.

Djupt rotad i värderingar

Mattias Ingeson, generalsekreterare för Erikshjälpen och ordförande i Erikshjälpen Second Hand är mycket nöjd med rekryteringen.

– Jerker är en erfaren chef och ledare med stor erfarenhet av försäljning och utveckling av butikskoncept. Samtidigt är han djupt rotad i de värderingar som bär upp Erikshjälpen och kommer kunna hantera utmaningarna som ligger i att leda och utveckla en verksamhet som är både ideell och kommersiell. Vi ser fram emot att få välkomna Jerker in i Erikshjälpens ledning.