Årets retailkoncept utsett

 

Den brittiska publikationen Retail Focus har presenterat vinnaren i Store Concept of the Year – modebutiken Warehouse på Oxford Street i London. Butiken har designats av Brown Studio. Inspirationen är hämtad från lagerlokaler i New Yorks Meat Packing district och Soho. Brown Studio betonar i en kommentar vikten av att välja rätt material för att kunna … (läs mer)
Hackathon i köpcentrum ska ge bättre shopping

 

Köpcentrumet Westfield London arrangerar den 20–21 september ett hackathon. Man gör det som en del av lanseringen av Westfield Autumn Winter 2014. The Future Fashion: 24 Hour Hack kommer att hållas på Westfield London, medarrangör är Decoded Fashion. Köpcentrumets kunder kommer kunna se hur ett antal start up-företag tävlar om att skapa den bästa kundupplevelsen … (läs mer)
Europas första asiatiska köpcentrum öppnar i London

 

Det sägs vara Europas första renodlade köpcentrum med asiatisk touch som öppnar på Green Street i höst. Centrumet har döpts till East Shopping Centre och öppnar i slutet av oktober. East Shopping Centre kommer slå upp portarna i de östra delarna av London, ytterligare en bit längre ut från stadskärnan jämfört med till exempel Westfield i … (läs mer)
Digitalt flaggskepp vid Carnaby Street

Digitalt flaggskepp vid Carnaby Street

 

Bara ett stenkast från Carnaby Street har Pro Direct öppnat en ny digital flaggskeppsbutik. Förutom att skapa en snackis vill man omfamna konsumenten via fler kanaler. “Vår vision har varit att skapa en uppkopplad teater som är live, för världens vackraste sport. Vi har samarbetat med Green Room för att skapa en digital butik som … (läs mer)
Köpcentrum möter det digitala hotet med ”click and collect”

 

E-handeln förändrar den nya  konsumentens shoppingvanor. Nu väljer köpcentrumet Westfield London att möta det digitala hotet med en en egen ”click and collect”-tjänst. Kunderna köper online, och hämtar sedan varan i centrumets lounge. När Westfield London, köpcentrumet som ligger i västra delen av London vid Shepherds Bush, öppnade i oktober 2008 var uppmärksamheten stor. Inte … (läs mer)
Paul Smith: ”Väggarna består av 26 000 dominobrickor”

 

Paul Smith fick tillgång till lokalen bredvid sin redan befintliga butik på Albemarle Street 9 i London. Resultatet blev en utökad butik – och vilken butik sedan! Inredningen är fylld av överraskande material, vacker design och inte minst humor. Ett av rummen är iklädd 26 000 dominobrickor. Och på fasaden har Paul själv ritat en katt … (läs mer)