Naprapater tar plats på Ikea

 

Genom att ta hjälp av Naprapatförbundet vill Ikea öka sina medarbetares kunskap om kroppen och hjälpa kunderna att få bättre sömn. Nästan var fjärde person i Sverige har sömnproblem då och då. För att förbättra svenskarnas sömn har Ikea ett samarbete med Naprapatförbundet sedan 2009. Under helgerna i vecka 9, 12 och 13 kommer naprapater att finnas … (läs mer)
Nytt koncept: I dag öppnade Ikea sin första citybutik

 

Det första Ikea-varuhuset med cityläge öppnade i dag i Hamburg. Bland annat innehåller det ett helt nytt sätt att mixa avdelningarna. Det var kedjans 48:e varuhus i Tyskland, och det ligger i stadsdelen Altona i Hamburg. Klockan 9.30 invigdes det nya citykonceptet i närvaro av bland annat borgmästare Olaf Scholz och Ikea Tysklands VD Peter … (läs mer)
Ikea stärker e-teamet med före detta Googlechef

 

Ikea vill stärka sin kommunikation och erbjudande online. Därför rekryterar man nu den tidigare Googlechefen och kommunikationsexperten Stina Honkamaa Bergfors till styrelsen. – Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Ikea. De har ett fantastiskt erbjudande och styrkan att agera långsiktigt. De är också redan starka inom e-handel, men jag hoppas att jag kan … (läs mer)
Nu börjar Ikea sälja solpaneler

 

Försäljningen av solpaneler inleds i höst i Storbritannien och kedjan hoppas nu kunna hjälpa sina kunder att leva mer hållbart. Försök har redan gjorts i en pilotbutik belägen i Lakeside i östra London. Där har försäljningen varit god. Studier som Ikea själva gjort visar att ett engelskt hushåll i ett traditionellt parhus kan spara upp till … (läs mer)
Ikea vill närmare Stockholm city – söker läge vid Globen

 

Ikea ska enligt TT undersöka möjligheten att bygga ett nytt varuhus, ett köpcentrum och bostäder i Globenområdet. Stockholms stad och Ikea har tecknat ett intentionsavtal om en möjlig etablering i planerade Söderstaden. Stockholms stad har enligt tecknat ett intentionsavtal med Ikea, Ikano Retail Centres och Ikano Bostad om en möjlig etablering i Söderstaden som kan … (läs mer)
Kina blir Ikeas största marknad

 

De senaste dagarna har det varit mycket resonemang om Ikea efter Kamprad, och hur man organisarer sig. I dag kom också nyheten att Peter Agnefjäll kommer att efterträda Mikael Olsson som koncernchef. Det har också pratas en del om att Ikea bromsar i Tyskland. Samtidigt rapporterar China Daily att Ikea, i form av Inter Ikea Center Group, satsar mer … (läs mer)
Ikea bygger ett kvarter i London

 

Ikeas främsta mission är att hjälpa folk att få ett bättre liv. Hittills har det skett genom att tillhandahålla möbler och inredning till överkomliga priser. Nu tar man på sig en ny roll och skapar ett helt nytt kvarter med 1 200 bostäder.
 Av dessa kommer 40 procent att ha tre eller fler sovrum. Det … (läs mer)