Nu har Ica Kvantum öppnat i Kista Galleria

Ica-handlare Peter Gustavsson och Fredrik Kontsu.

Butiken har fokus på mat- och måltidsinspiration och satsar stort på färdig mat, med exempelvis en matbar för kunder på språng. Butiken är 2 800 kvadratmeter stor.

Enligt handlare Fredrik Kontsu siktar man högt.

Ica står för matupplevelser och vi vill bli Kistas allra bästa matbutik, både för kunder som veckohandlar och för kunder som efterfrågar mer bekvämlighet. Vi kommer att komplettera gallerians restauranger med våra helt färdiga måltidslösningar som underlättar i vardagen, säger Ica-handlare Fredrik Kontsu.

Kompletterar livsmedelsutbudet

Fastighetsägaren Citycon ser detta som en viktig ingrediens i centrumets utbud.

– Öppningen av Ica Kvantum är en viktig pusselbit för Kista Galleria och vi är glada att vi nu – med både Ica Kvantum och Lidl – kan erbjuda stort, modernt och inspirerande livsmedelsutbud, säger Isabella Andersson, affärsområdeschef på Citycon.

Butiken ligger i markplan och kommer att förses med rullband till det övre parkeringsplanet så att bilburna kunder enkelt ska kunna ta med sig sina matkassar till bilen.

Rusta på väg in i lokalerna

I samband med att Ica Kvantum öppnar, stänger Ica Supermarket-butiken som har funnits i gallerian. I dessa lokaler påbörjas nu förberedelser för inflyttning av Rusta som öppnar under första kvartalet 2020.


Läs även: Nytt urbant storformat för dagligvaror