Lindex testar nytt butikskoncept

 

Lindex öppnar sin första Click & Collect-butik. Ambitionen är att skapa känslan av en liten inbjudande butik – där hela sortimentet finns tillgängligt online. 

Nyligen berättade vi om hur Zara använder artificiell intelligens för att skapa en sömlös Click & Collect-lösning i sina butiker. Testerna genomförs både i hemstaden A Coruña men också i en pop up-butik i London.

Öppnar i Reykjavik

I dag öppnar Lindex sin första konceptbutik för Click & Collect. Satsningen görs på Island i samarbete med den isländska franchisetagaren LDX 19. Företaget driver i dag sju Lindexbutiker på Island.

Konceptbutiken ligger i centrala Reykjavik. Lokalen har tidigare erbjudit Lindex Lingerie men har nu gjorts om  för att fungera som Lindex första Click & Collect-butik.

Känslan av en liten butik

– Här får kunden den service och känsla som ofta kommer med att handla i en liten butik, samtidigt som man har tillgång till den stora butikens utbud och flexibilitet. Här får man en verklig omnikanal-upplevelse, säger Albert Thor Magnusson, VD på LDX 19.


Läs även: Här är drivkrafterna bakom click & collect


I butiken finns ett urval av dam-, barn- och underkläder. Det övriga sortimentet finns tillgängligt via stora pekskärmar på väggen.

Hämtas samma dag

Genom tjänsten Click & Collect beställer kunden enkelt sina varor och väljer hemleverans eller upphämtning i valfri butik. Görs beställningen online eller i butik innan klockan 15 en vardag kan varorna dessutom hämtas i den nya konceptbutiken klockan 17 samma dag.

Butiken i Reykjavik har byggts om för det nya Click & Collect-konceptet.

– Precis som Lindex drivs LDX 19 av kundupplevelsen. Båda vill erbjuda inspirerande och enkel shopping i alla kanaler och här får kunden verkligen en sömlös shoppingupplevelse, säger Johan Isacson, ansvarig för Lindex Franchise.

Lindex första butik på Island öppnade 2011. I dag finns sju butiker och ytterligare två är planerade under 2018. Konceptbutiken i Reykjavik öppnar den 1 mars 2018.


Läs även: Online to offline – 7 tekniska måsten