Lifvs erbjuder hemleverans till avlägsna hem

Lifvs grundare Daniel Lundh och Bea Garcia.

Lifvs har på kort tid öppnat obemannade livsmedelsbutiker från Skåne till Dalarna, bortom städernas eller tätorternas service. Nu ska man även erbjuda hemleverans till de mest avlägsna hemmen. 

Lifvs lanserar den nya tjänsten i bland annat Östra Frölunda och Holsljunga. Två platser där det inte tidigare var möjligt att handla mat online. Alla som inte själva kunnat ta sig till en butik har varit helt beroende av vänner, familj eller kanske en granne.

Första leveransen från grimsås

Lifvs i Grimsås levererade sina första hemleveranser redan förra veckan.

– Det är lätt att falla in i ett storstadsperspektiv och utgå från att allt går att e-handla hem till dörren. Men sanningen är en annan. Faktum är att väldigt många hushåll i Sverige inte har den möjligheten, säger Daniel Lundh, grundare och COO på Lifvs.

Sedan tidigare har Lifvs ett nära samarbete med företag och lokala föreningar. För att lösa hemleveranserna samarbetar nu Lifvs med ett flertal föreningar.

Rörande stort engagemang

– Engagemanget har vi varit så stort att det är rörande. Ett exempel är från vår nyetablerade butik i Grimsås där vi redan kommit i gång med hemleveranser. Här har den lokala idrottsföreningen Grimsås IF satt upp en telefonservice för alla som inte har en smartphone och därför inte kan ladda ner vår app, säger Bea Garcia, grundare och VD på Lifvs.

– Om du är äldre eller i riskgruppen kan du ringa direkt till Ella eller Lars-Åke och så lägger de in beställningen i appen och ser till att leveransen går iväg, säger Bea.

Nu jobbar Lifvs vidare med att erbjuda hemleverans från fler butiker.