Klartecken för Julas etablering i Eslöv

Nu är det klart att Julas etablering i Eslöv har fått klartecken av byggnadsnämnden. När bygglovet vunnit laga kraft kommer Julas byggplaner att gå in i nästa fas. Man öppnar i ett framväxande handelsområde.

Flygstaden är ett växande handelsområde, mitt i Skåne. Jula kommer att ta plats i en nybyggnation intill Stora Coop och blir en del i utbyggnaden av köpcentrumets tredje etapp som innefattar 10 000 kvadratmeter.

Köpcentret ligger bredvid Eslövs flygfält, vid infarten till Eslöv, och kommer på sikt att bli ett handelsområde på cirka 25 000 kvadratmeter för butiker med volymhandel.

– Vi har nu siktet inställt på att öppna varuhuset under 2021. Den här etableringen blir ett standardvaruhus på 3 000 kvadratmeter som kommer att byggas enligt Julas nya superlayout, säger Jonas Bröthlin, Expansion Director på Jula.

Jula är inne i en expansionsfas och kommer under 2020 att öppna cirka tio fysiska varuhus. Expansionen märks tydligt inte minst i Skåne där man redan öppnat ett varuhus i Hässleholm i år och där man utöver Eslöv öppnar ytterligare ett varuhus i Löddeköpinge under 2021.