Här är Sveriges bästa station 2020

Preem Ullevi är Sveriges bästa station 2020. Utmärkelsen delas ut årligen sedan 2006 och har som syfte att uppmärksamma duktiga entreprenörer inom drivmedelsbranschen. Filip Melander har drivit stationen i 15 år och stationen i Göteborg har 16 anställda.

– Det är glädjande att få dela ut priset Årets station till Filip som är en duktig entreprenör och god representant för branschen, säger Robert Dimmlich, VD för Svensk Bensinhandel.

Preem Ullevi vann med följande motivering:

”Filip Melander, som driver Preem Ullevi, utmärker sig både lokalt och nationellt. Filip har utvecklat och levererat både resultat och ledarskap under 15 år som Partner inom Preem. Genom att alltid hålla högsta standard, vara lyhörd och ha fokus på sina kunder har Filip med personal i hård konkurrens utvecklat sin verksamhet till en framgångsrik fullservicestation. Och genom att kombinera styrkan i kedjans centrala koncept med lokalt starkt entreprenörskap har Filip skapat en lönsam och uthållig verksamhet.”

– Det är oerhört glädjande att få den här utmärkelsen i tuff konkurrens. Filip och övriga anställda på Preem Ullevi är föredömen i sitt sätt att bedriva en modern station med ypperlig fullservice till både bil och bilist, säger Christian Bjerdén, Chef Marknad och Försäljning på Preem.

Beslutskriterierna för utmärkelsen är att vinnaren ska ha god ekonomi, vara ett gott föredöme och visa goda ledaregenskaper i sitt företagande. Priset inrättades 2006 av Svensk Bensinhandel.