Här är vinnarna från Frannygalan 2020

Apoteksgruppen i Karlshamn har utsetts till Årets Franchisetagare. De tilldelas priset för sitt entreprenörskap och sin personalomsorg. Här är samtliga vinnare från den digitala galan.

Priserna delades ut av Svenska Franchiseföreningen som presenterade vinnarna via video den 27 mars.

Bakom vinnande Apoteksgruppen Karlshamn står entreprenörerna Jenny Petersson och Hussain Hussain.

Kombinerar kundnytta och affärsfokus

Enligt Svenska Franchiseföreningen kombinerar man kundnytta med affärsfokus och utmärker sig i sitt kundbemötande samt sin kompetensutveckling för personalen.

– Om man verkligen bryr sig på riktigt så vinner man i längden, det har detta priset bevisat, säger Jenny Petersson, en av apoteksägarna av Apoteksgruppen Karlshamn.

– Vår gemensamma dröm blev sann, i stället för att drömma på var sitt håll så öppnade vi ett apotek tillsammans och att få ta emot detta priset för den drömmen gör mig alldeles tårögd av glädje, säger hon.

Delades ut under digital gala

Förutom Apoteksgruppen Karlshamn var även företaget Fogarolli och Länsförsäkringar Bergslagen/Stockholm finalister i samma kategori.

Dessa hade valts ut bland ett 40-tal nominerade franchisetagare.


Övriga pristagare på Frannygalan 2020

”Årets Franchisekedja” – Pinchos

”Med stor glädje och eget huvud har denna kedja utvecklats på ett minst sagt fantastiskt sätt. Vår kedja har inte löst alla frågor men verkar möta problem med glatt humör. Deras kunder får själva göra en del av arbetet och de bygger broar mellan generationer. Man har tagit fasta på nyskapande och teknik. Vår vinnare har också visat att man kan bygga och skala upp sin franchiseverksamhet i snabb takt och attrahera företag utanför ”franchisefamiljen” att investera. Vi ser vår vinnare som ett föredöme inom affärsmodellen franchise.”

”Framtidens Franchise” – Bröllopsbruket

”För en målmedveten satsning på digitala system som ska stödja franchisetagarnas vardag, kombinerat med en affärsmodell som ger goda intäktsmöjligheter från olika källor och allt med en tydlig kärna av återbruk.”

”Årets FranchiseBragd” – Veteranpoolen

”Vinnaren är Sveriges första franchisekedja som gått från grundarägt, fått ny kraft genom ägarbyte till att bli ett framgångsrikt börsbolag samtidigt som lönsamheten i franchisetagarledet haft en fin utveckling. En sann franchisebragd som ingen annan gjort i Sverige.”

”Årets Marknadsförare” – Pinchos

”Årets vinnare har genom högklassig innovativ kommunikation utvecklat sin digitala marknadsföring. På ett extraordinärt sätt har man modigt lyft ut varumärket långt utanför sina etableringar och höjt sin marknadsföring till en helt ny nivå.”

”Årets CFO” – Camilla Bjurman, Puls & Träning

”Årets CFO är en viktig pusselbit i moderbolagets lönsamma tillväxt som outtröttligt arbetat med att förbättra franchisetagarnas ekonomi. Hon har med stort engagemang byggt upp en effektiv ekonomifunktion och bidrar ständigt till en framgångsrik kultur.”

”Årets Nytänkare” – Vägen ut!

”Årets nytänkare bryter mönster. Inte bara inom franchise, utan även i samhället. Med miljötänk och hållbarhet i fokus har man skapat en unik kundupplevelse som gör skillnad i dubbel bemärkelse. Denna franchisekedja har lyckats hitta nya vägar där de sociala vinsterna är minst lika viktiga som de ekonomiska.”


Se hela Frannygalan här

– kan då läsas även utan medlemskap