Willys testar självbetjäning i mobilen

Nu lanserar Willys tjänsten Scan & Go – självskanning och betalning direkt med mobilen via kedjans app. Testerna sker till att börja med i tre pilotbutiker i Göteborg, Halmstad och Stockholm. Den som vill kan därmed skippa den fysiska kassan.

Willys nya digitala tjänst Scan & Go innebär att kunden skannar varorna med sin egen mobiltelefon.

Efter avslutad inköpsrunda sker betalningen direkt i appen – via Klarna eller med betalkort – och kunden kan därefter lämna butiken utan att stå i kassakö.

Ytterligare butiker under hösten

– Att skanna sina varor själv är väldigt uppskattat bland våra kunder. Med Scan & Go vill vi erbjuda våra kunder ett smidigt alternativ till självkanning och betalning, säger Thomas Evertsson, VD på Willys.  

– På sikt kan det här också bli ett sätt för oss att erbjuda skanning även i butiker som inte har några andra självskanningslösningar

I veckan lanseras Scan & Go till att börja med i tre Willys-butiker – Willys Elisedal i Göteborg, Willys Sickla i Stockholm och Willys Halmstad Öster.

Planen är att utöka testet till ytterligare ett tiotal butiker senare under hösten för att därefter förfina funktionen innan Scan & Go rullas ut på bred front i fler butiker under 2021.