Wayne’s Coffee etableras i Vietnam

 

De senaste åren har den svenska kafékedjan Wayne’s Coffee öppnat kaféer i flera nya länder. Som det första landet i Sydostasien har nu turen kommit till Vietnam.

Mats Hörnell.

– Öppningen i Vietnam representerar en milstolpe i vår historia. Tack vare avtalet som vi har tecknat har vi för första gången en närvaro i regionen. Det känns otroligt spännande, säger Mats Hörnell, vice VD på Wayne’s Coffee.

Expansion i hela landet

Företaget har tecknat ett master franchise-avtal för expansion i hela Vietnam. Avtalet har tecknats mellan Wayne’s Coffee och Vietnam Oman Investment Joint Stock Company. Bakom detta partnerskap står den vietnamesiska staten tillsammans med den omanska staten.

Tillsammans bildar de ett joint venture-bolag, där Arya Consumer kommer att stå för driften.

Lyfter fram hållbarheten

Mr Dung Dính Nguyen är VD för det nybildade företaget Arya Consumer. Han lyfter fram Wayne’s Coffees hållbarhetsarbete som helt avgörande för affären.

– Wayne’s Coffee har en stark och trovärdig hållbarhetsprofil. Det är perfekt för Vietnam, eftersom vi håller på att bli ett stort och moget kaféland. I takt med att ekonomin utvecklas ökar efterfrågan på kvalitet och hållbarhet. Vi räknar med att Wayne’s Coffee inom kort ska bli rikstäckande i Vietnam.

Sträcker sig bortom Vietnam

Mats Hörnell förklarar att lanseringen är en del av en Wayne’s Coffees långsiktiga etableringsstrategi. Den sträcker sig bortom Vietnam.

– Vi ser långsiktigt på vår närvaro i Sydostasien. Det är därför som det här avtalet är extra viktigt. Det blir ett första steg för att visa att vårt koncept står sig i en kultur som hittills är ny för oss. Det ger oss också en plattform för att etablera oss i närliggande länder i regionen.

Det första kaféet i Vietnam beräknas att öppna under våren 2018.