Ny VD utsedd för McDonald’s i Norden

McDonald’s nordiska organisation får en svensk återvändare som ny VD; Mats Hörnell. För drygt 10 år sedan var Mats bland annat utvecklingschef på McDonald’s i Sverige, men närmast kommer han från rollen som VD på Waynes Coffee.

Mats Hörnell började sin karriär i rese- och servicenäringen. Han kom i kontakt med McDonald’s under etableringen av restaurangen i Sälen.

Kommer närmast från Waynes Coffee

Mellan 1998 till 2009 var han bland annat utvecklingschef, controller och fastighetsansvarig på McDonald´s i Sverige.

Därefter har han varit nordisk expansionsansvarig för Åhléns och senast kommer Mats från uppdraget som VD för Waynes Coffee. 

– Jag är glad att Mats väljer att komma tillbaka. Han har en gedigen meritlista och har konsekvent levererat starka affärsresultat i service- och restaurangbranschen, säger Guy Hands, ägare av McDonald’s i Norden. 

Etableringar och uppdateringar

De kommande fem åren kommer företaget investera mycket i den nordiska marknaden. Dels i etableringar av 140–150 nya restauranger, dels i en modernisering av de befintliga.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till McDonald’s och att jobba tillsammans med alla fantastiska franchisetagare igen. Det känns som att komma hem till McDonald’s-familjen, som dessutom har vuxit i och med den nya nordiska organisationen, säger Mats Hörnell.