”Vi är duktiga på att driva fysisk handel”

Designtorget satsar på fysisk handel. Bilden visar kedjan butik i Emporia.

Som vi berättat tidigare har Designtorget siktet inställt på expansion. Under hösten öppnar två nya butiker och VD Emma Klintbo Klingspor konstaterar att den fysiska handeln är satt i fokus.

Etableringarna sker i oktober och november enligt ett pressmeddelande från designtorget. En butik öppnas i Göteborg på Östra Hamngatan mitt emot NK. I Uppsala öppnar en butik i Gränbystaden galleria.

Detta innebär att kedjan då har åtta butiker i Sverige.

Fokus på fysiska butiker

Designtorget konstaterar att man sedan ägarbytet – då Ayad Al-Saffar förvärvade Åhléns och Designtorget – satt fokus på de fysiska butikerna.

– Ayad är en ägare som satsar på butiksnätet, både för Åhléns och Designtorget. Vi ser också att det är så vi växer som bolag just nu. Vi är duktiga på att driva fysisk handel på de platser som finns, säger Emma Klintbo Klingspor, VD, Designtorget.

Emma Klintbo Klingspor, VD, Designtorget.

I Göteborg finns redan en butik på centralstationen. Sortimentet i butiken på Östra Hamngatan är tänkt att komplettera centralstationens.

Tidigare under året öppnades även en butik i Malmö Emporia. Minst två ytterligare öppningar planeras under 2024 enligt Designtorget. Man talar dock inte om var detta ska ske.