Tempo firar 90 år – här är hela historien

Dagligvarukedjan Tempo fyller 90 år i år och arrangerar födelsedagskalas runt om i Sverige i nästa vecka. Samtidigt öppnas en ny Tempobutik  i Båstad – kedjans 129:e butik.

Mycket har hänt sedan Tempo öppnade sin första butik 1932 på Östermalmstorg i Stockholm.

I nuläget ingår Tempo i Hemköpskedjan och består av 129 butiker från Vidsel i norr till Blentarp i söder. Samtliga är handlarägda.

Firas med kalas under en vecka

Under vecka 22 blir det, enligt kedjan, kalas med bland annat ballonger, tävlingar, provsmakningar, roliga aktiviteter för barnen samt kunderbjudanden.

– Exakt hur varje enskild butik väljer att under kalasveckan fira 90 år ihop med sina kunder och personal är upp till varje handlare, så det kommer att variera  från butik till butik, säger Fredrik Bryntesson, konsulentchef för Tempokedjan.

Under 2022 har Tempo uppdaterat sitt grafiska utseende, med bland annat fler färger, nytt typsnitt och en delvis ny logotype.  

Båstad först ut med nya loggan

Först med den nya loggan på fastigheten blir Tempo i Båstad, som slår upp sina portar 3 juni. En helt ny butik i en nybyggd fastighet i gamla delen av Båstad, nära både hamnen och campingplatsen, och med hamburgerkedjan Brödernas som närmaste granne.

– Det blir en modern Tempobutik på 450 kvadratmeter säljyta och med en extra satsning på färskvaror, säger handlarna Fredrik Karlsson och Lars Mikkelsen, som närmast kommer från en Ica-butik i Halmstad.


Klicka för större version av bilden.