Pantamera öppnar returstation i tunnelbanan

Satsningen ska göra det enklare att panta i Stockholm city.

Snart öppnar Stockholm citys ”snabbaste pantmottagning” på Hötorgets tunnelbaneplan i korsningen Kungsgatan och Sveavägen. Det är ett nytt koncept framtaget av Returpack/Pantamera med syfte att öka servicen för stockholmarna.

Den nya pantmottagningen ska framförallt underlätta för dem som har stora mängder pant.

Ersättningen kan utbetalas på olika sätt, exempelvis till ett bankkonto, som kontanter eller som en gåva till välgörenhet. 

Bengt Lagerman, VD på Returpack/Pantamera.

– Vår nya pantmottagning är ett viktigt komplement till de butiker i city som i dag kan ha svårt att ta emot stora volymer av pant. Det fina läget ger också stora möjligheter att berätta för pantarna vilka miljöhjältar de är och vilket klimatsmart pantsystem vi har, säger Bengt Lagerman, VD på Returpack/Pantamera. 

Påminner om att göra hållbara val

Emanuel Westin. 

Pantmottagningen kommer öppna i en 240 kvadratmeter stor lokal och ska ha samma öppettider som butikerna i kvarteret. 

– Vi är glada över att få Stockholm citys första pantmottagning till en av våra fastigheter. Pantamera får ett skyltfönster mot stockholmarna och utöver servicen de erbjuder hoppas jag att deras närvaro påminner oss alla om att göra hållbara val i vardagen, säger Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik på Hufvudstaden. 

Returpack/Pantamera är ett privat företag som ägs av branschorganisationerna Sveriges Bryggerier, Svensk Dagligvaruhandel och Livsmedelshandlarna.