Nya affärschefer till Coop och Xtra

Krister Thid och Sven Skarlöv.

Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för Xtra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för Xtra, utses till ny affärschef för Coop-kedjan.

Krister Thid är skolad i dagligvaruhandeln och har arbetat med lågpris i 30 år, varav 23 inom Willys och Willys Hemma. Han har haft roller i allt från butikschef till gruppchef för etablering.

– Det är ingen tvekan om att lågpris kommer att fortsätt öka totalt sett i Sverige och det finns ett starkt momentum för Coop att ta sin andel av lågprissegmentet, säger Krister Thid, som i samband med rollen lämnar Borås för Stockholm.

Tar över ansvaret för Coop-kedjan

Under 2021 började Coop testa det nya butiksformatet Xtra. I nuläget finns närmare 60 butiker runt om i Sverige och fler kommer att tillkomma.

Sven Skarlöv började som affärschef för affärschef Xtra under 2023. Nu byter han roll och tar över ansvaret för arbetet inom Coop-kedjan. Det finns i dag över 650 butiker över hela landet med formatet Coop.

– Det stora antalet Coop-butiker är inte viktigt bara för Coop i sig med sin numerär, utan framför allt för våra medlemmar och samhället i stort. Coop-butikerna finns nära våra medlemmar och gör det möjligt att göra hållbara val och handla varor till bäst pris för medlem, säger Sven Skarlöv.

Starkt och kompetent team

Per Magnusson, direktör Kedja på Coop Sverige, konstaterar att målet är att öka försäljning och lönsamhet inom respektive format, samt att skapa mer nytta för medlemmarna.

– Med nyrekryteringen är sista pusselbiten på plats i ledningen och vi har ett oerhört starkt och kompetent team för våra kedjor i form av Krister, Sven och Ola, säger Per Magnusson, direktör Kedja på Coop Sverige, säger Per Magnusson.