Middagsfrid växlar upp med ny chef

Malin Wiklander, foto Elin Andersson.

Malin Wiklander, nuvarande innovationschef på Axfood, blir ny chef för Middagsfrid. Detta sker när Middagsfrid nu bryts ur Mat.se för att utveckla Axfoodkoncernens erbjudande inom måltidslösningar och matkassar. Företaget säger sig nu växla upp satsningen ytterligare.

Malin Wiklander blir ny chef för Middagsfrid, med fokus på att vidareutveckla Middagsfrids erbjudande och stärka positionen på marknaden.

– Middagsfrid var först i världen med att erbjuda matkassar på nätet och har en mycket bra grund att bygga vidare på när vi nu möter nya och ökade kundbehov på en växande marknad, säger Malin Wiklander.

Tar nästa steg i utvecklingen

Middagsfrid grundades 2007 och förvärvades av Axfood 2017. Tanken är att nu ta nästa steg och utveckla och växa verksamheten ytterligare.

– Efter att lösplock under flera år vuxit på bekostnad av middagskassarna ser olika typer av matkassar och måltidslösningar ett rejält uppsving. I den nya fas vi befinner oss ser vi en stor potential i att med Malin Wiklander som chef kraftsamla kring Middagsfrid, säger Carl Stenbeck, strategi- och affärsutvecklingsdirektör Axfood.

Malin Wiklander har arbetat elva år inom koncernen, bland annat med logistikutveckling inom Dagab, affärsutveckling/IT/marknad och som affärsområdeschef.

Malin har under de senaste tre åren arbetat med digital utveckling, analys, innovation och nya digitala koncept och tjänster.

Samordnar innovationsarbete

Malin Wiklander tillträder sin nya tjänst den 10 maj. I samband med det samordnas Axfoods innovationsarbete tillsammans med e-handels- och digitaliseringsarbetet.

Frida Ridderstolpe blir därmed chef för e-handel, digitalisering och innovation.