Lindex öppnar fysisk butik i Danmark

 

Modekedjan öppnar en fysisk butik som ska drivas i franchiseform. Den öppnar till hösten i shoppingcentret Fields i Köpenhamn. 

Butiken får ett centralt läge i köpcentrumet med en försäljningsyta på cirka 700 kvadratmeter. Här kommer man erbjuda Lindex senaste koncept med samtliga affärsområden; dam, barn, underkläder och kosmetik.

– Vi har sedan 2009 erbjudit Lindex mode online i Danmark och har länge varit intresserade av att öppna även fysiska butiker, säger Johan Isacson, ansvarig för Lindex Franchise. 

Del av internationell satsning

Satsningen är en fortsättning på Lindex internationella expansion och öppningen i Danmark görs i samarbete med den isländska franchisetagaren LDX 19 som idag driver sex Lindexbutiker samt e-handeln på Island.

Fields köpcentrum i Köpenhamn, som ägs av Steen & Strøm/Klépierre, är en av de största shoppingcentrumen i Skandinavien och Danmarks största med 79 300 kvadratmeter detaljhandel. Fields har 8,7 miljoner besökare per år.

Verkar på 17 marknader

Lindex finns i dag med 467 butiker på 17 marknader, varav 41 franchisebutiker, samt försäljning online världen över genom tredjepartssamarbete.


Läs även: Lindex lovar att göra skillnad