Lidl öppnar butik nr tolv i Göteborg

Lidl Kviberg öppnar under 2020.

Nu är det klart att Lidl bygger en ny butik i Kviberg, det  blir den tolfte etableringen i Göteborg. Butiken blir granne med det nybyggda bostadsområdet Kvibergs ängar, Kvibergs kaserner och Prioritet Serneke Arena.

– Det känns otroligt spännande att Kviberg är platsen för Göteborgs nästa Lidl-butik. Detta är ett av de största och viktigaste stadsutvecklingsområdena i Göteborg där Kviberg och Gamlestaden växer ihop och i framtiden kommer knytas samman med Göteborg centrum, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef på Lidl Sverige.

Utvecklar med servicecentrum

Butiken i Kviberg kommer ha 800 kvadratmeter butiksyta och beräknas öppna sommaren 2020. Området utvecklas av fastighetsägaren Dvlpmnthus.

Man arbetar för att utveckla området med ett handel- och servicecentrum med livsmedelsbutik, gym, kontor, vårdenhet samt apotek. 

I dagsläget är det klart att Fitness24Seven etablerar ett gym i projektet och slutdiskussioner pågår med ett antal tänkbara hyresgäster.

Valdes i tuff konkurrens

– Det är oerhört glädjande att kunna presentera Lidl som den senaste hyresgästen i projektet. Lidl valdes ut i stark konkurrens och kommer att berika området med en eftertraktad och välsorterad butik av högsta standard, säger Visar Jaha på Dvlpmnthus.