Lennart ny VD för Jula Logistics

Den 1 augusti tillträder Lennart Karlsson sin nya tjänst som VD. Han har en lång bakgrund inom företaget där han bland annat bidragit till skapandet av logistiklagret i Skara.

– Det känns naturligtvis jättekul och inspirerande. Det är en mycket spännande satsning, och det känns det väldigt bra att kunna lägga mer fokus för att utveckla Jula Logistics vidare, säger Lennart Karlsson, tillträdande VD men också fortsatt Logistikchef för Jula.

Flera företag vill etablera sig

Tidigare i år köpte Jula tågterminalen ”Dryport Skaraborg” av Falköpings kommun med syfte att utveckla ett nytt affärsområde för Julakoncernen. Sedan avtalet med Falköpings kommun skrevs under i mars 2018 har det hänt en hel del, enligt Jula.

Bland annat finns flera företag som är intresserade av en etablering på och i anslutning till Dryport Skaraborg.

Har varit med sedan 1989

– Lennart har varit med i verksamheten sedan 1989 och gått den långa vägen inom företaget tillsammans med bland annat mig och min far. Det har varit en lång resa och tillsammans har vi byggt upp Sveriges största logistiklager i Skara, säger Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare.

– Vi tror mycket på Jula Logistics. Terminalen i Falköping har ett mycket bra logistikläge, det är rätt i tiden och det är ett enormt stort intresse och engagemang från stora aktörer. Detta är en bred satsning som kan utvecklas framgångsrikt på många olika sätt.