Jula rekryterar landschef i Finland

Varuhuskedjan Julas etablering på den finska marknaden börjar ta form. Nu har en COM (Country Oprational Manager) rekryterats. Jaakko Soini, som närmast kommer från Stadium, tillträder tjänsten den 15 november.

Jaakko Soini har en 20 år lång erfarenhet från Stadium i Finland, där han bland annat var landschef under 16 år.

− Det är en ära, och det känns mycket spännande. Jag har fått en väldigt bra bild av Jula, ett familjeägt företag med en stark företagskultur i Julaandan. Det passar mig bra, säger Jaakko Soini.

Han är hemmahörande i Helsingfors.

− Jag hoppas kunna göra mycket för Jula i Finland. Det blir ett nytt segment för mig, men jag har bra erfarenhet och känner den finska retailmarknaden väl. Det blir viktigt för oss att förstå Julaandan och att bygga kulturen och teamet i Finland, sägerJaakko Soini.

Julas första varuhusetableringar i Finland kommer att ske under 2022.