Julas VD lämnar företaget efter 19 år

Efter 19 år på Jula, varav 10 år som VD, väljer Joachim Frykberg att lämna sina uppdrag som VD för Jula Holdingkoncernen och Jula AB. Joachim började som marknadschef på Jula innan han axlade rollen som VD, först för Jula AB, och sedan även för koncernen Jula Holding.

Detta framgår i ett pressmeddelande från företaget.

– Att lämna Jula är givetvis inte ett lätt beslut, men jag känner att det är ett bra tillfälle att sluta nu. Jula har varit en stor del av mitt liv under många år. Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över allt som vi har åstadkommit på Jula, säger Joachim Frykberg.

– Jula är ett fantastiskt företag och det har varit ett privilegium att få möjligheten att arbeta nära en av Sveriges främsta entreprenörer i Karl-Johan Blank. Jag är tacksam för det ansvar och förtroende som Kalle, familjen och styrelsen har visat mig under åren på Jula. Också ett stort tack till alla fantastiska arbetskamrater som jag har fått förmånen att arbeta med under åren. Jag är övertygad om att Jula går en lysande framtid till mötes, säger han.

Har varit en nyckelperson i företaget

Joachim Frykberg lämnar, enligt samma pressmeddelande, en välmående organisation efter sig.

– Joachim har jobbat i verksamheten i 19 år och varit en av nyckelpersonerna i utvecklingen av det som är dagens Jula. Vi har arbetat nära varandra och det har varit många roliga år. Jula är ett företag i ständig utveckling och tillväxt och det finns alltid nya möjligheter och spännande projekt. Samtidigt har vi förståelse för att Joachim efter 19 år på Jula vill prova nya utmaningar. Jag önskar honom stort lycka till, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Joachim Frykberg kvarstår som VD för Jula AB och Jula Holding under en övergångsperiod. Rekrytering av en ny VD har inletts.