Hon blir ny designchef på Ikea

 

I sin roll som designchef på Ikea of Sweden kommer Eva Lilja Löwenhielm att leda teamet av designer och ansvara för utvecklingen av företagets identitet.

I rollen som designchef kommer hon, enligt ett pressmeddelande, leda designagendan för att säkra Ikea-identiteten.

– Jag har alltid beundrat Ikea och deras styrka och resurser att göra skillnad i människors vardag. Det ska bli mycket spännande att vara en del av Ikea och leda designagendan tillsammans med mitt blivande team och kollegor, säger Eva Lilja Löwenhielm.

Långfjäll kontorsstol, design Eva Lilja Löwenhielm.

Förutom att leda teamet av designers inhouse, kommer Eva även leda och utveckla nätverket av frilansande formgivare och samarbeten med designskolor.

– Som designchef vill jag använda min kunskap, mina estetiska värderingar och styrka inom form och funktion för att stötta, dela med mig, och inspirera till ny design, säger Eva Lilja Löwenhielm.

Ska inspirera till ny design

Eva har examen från Beckmans Designhögskola inom produkt- och inredningsdesign, och en bakgrund inom detaljhandel, inredning, reklam och möbelbranschen. 

Senast har hon drivit en designstudio i Stockholm med fokus på produktdesign, bostads- och kommersiella interiörer samt visuella butikskoncept.

Ekerö fåtölj, design Eva Lilja Löwenhielm

Evas resa inom Ikea började 1996 med ett stipendieprojekt. Sedan dess har hon fortsatt att arbeta som frilansdesigner för företaget.  

Tillför nya perspektiv

– På Ikea ser vi fram emot att välkomna Eva Lilja Löwenhielm som ny designchef. Med sin bakgrund som designer kommer hon att tillföra mycket kompetens, kunskap och nya perspektiv, säger Emma Dafnäs, Range and Product Design Manager, Ikea of Sweden. 

Eva Lilja Löwenhielm tillträder sin nya tjänst den första september 2019.

Ikea PS 1999 fåtölj, design Eva Lilja Löwenhielm.